úterý 13. prosince 2016

Prehled zivnosti

Přehled a druhy živností volných, vázaných, řemeslných a koncesovaných. Seznam - druhy živností. V předvánočním čísle najdete dva podnikatelské příběhy, které jasně říkají, že poctivé řemeslo je pořád in. V níže uvedeném souboru Roční přehled podnikatelů a živností se nacházejí aktuální i historické počty podnikatelských subjektů a platných živnostenských oprávnění rozčleněné dle různých kritérií, vždy k 31.


Nyní existuje jen jedna živnost volná - v rámci volné živnosti lze provozovat oborů činností. Pokud se vám po kliknutí na odkaz formuláře zobrazuje chyba, stáhněte si formulář do vašeho počítače (pravým tlačítkem myši příkaz Uložit odkaz jako) a následně ho otevřete z místa uložení přímo ve vašem počítači (je zapotřebí použít Adobe Acrobat Reader). Za dodatečné ohlášení přerušení hrozí od ČSSZ pokuta. Obdobně je tomu v případě sociálního pojistného. S výjimkou povinného hlášení přerušení podnikání pro všechny, bez ohledu na placení či neplacení záloh.


Nový obor: Ohlášení zdarma. V případě rozšiřování živnostenského oprávnění o další obor živnosti volné tak podnikatele nic nebrzdí. S volnou živností se pojí pouze ohlašovací povinnost – podnikatel živnost ohlásí a úřad už nijak nerozhoduje o tom, zda mu ji povolí provádět nebo ne (jako je tomu v případě živností koncesovaných).


KONCESOVANÉ ŽIVNOSTI (K § a 27) Předmět podnikání Požadovaná odborná a jiná zvláštní způsobilost podle § odst. Jednotlivé živnosti předměty podnikání - seznam živností. SEZNAM PŘEDMĚTŮ PODNIKÁNÍ Nemovitosti. Jak jsme slíbili, vyplníme si v dnešním článku ještě Přehled pro správu sociálního zabezpečení v případě, že máte zaměstnání, ale přivyděláváte si ještě jako OSVČ.


Dokument - Následující dokument obsahuje statistické údaje týkající se živnostenského podnikání v České republice. Vyhledání konkrétního podnikatelského subjektu se zobrazením jeho údajů z veřejné části živnostenského rejstříku v souladu s ust. Ochrana osobních údajů).


Máte-li ideu v jakém oboru byste rádi podnikali, je pravá chvíle na to zvolit si vhodnou živnost. Alternativní vstupní brána do elektronické verze Jednotných kontaktních míst (JKM) vám přináší podrobné a garantované návody pro více jak 1podnikatelských činností z různých oborů. Návody popisují krok za krokem postup získání všech potřebných oprávnění pro vykonávání podnikatelské činností, včetně všech formulářů a žádostí. Návo jakým způsobem mají ohlásit řemeslnou živnost fyzické osoby s bydlištěm na území ČR.


Pro provozování řemeslné živnosti je nutné prokázat požadovanou odbornou způsobilost, a to buď výučním listem, maturitním vysvědčením, vysokoškolským diplomem nebo dokladem o uznání odborné kvalifikace. Základní podmínky ohlášení živnosti Doklady. Naše formuláře jsou ve formátu PDF. Pro jejich použití je zapotřebí mít nainstalovaný prohlížeč PDF dokumentů, jako je Adobe Reader (budete potřebovat verzi nebo novější). Obnovení živnosti, přerušení, pozastavení Přerušení živnosti, pozastavení.


Provozování živnosti můžeme přerušit na libovolnou dobu - měsíc (například u sezonních prací) nebo celé roky. Chcete si založit živnostenský list a rozhodli jste se podnikat jako takzvaná osoba samostatně výdělečně činná. Ať už vás k založení živnostenského listu vede touha zbavit se zaměstnaneckého poměru, nebo si k němu chcete jen trochu přivydělat, vaše první kroky by měly vést na živnostenský úřad. Jestliže je zisk v daném roce vyšší než stanovená hranice, tak je již i při vedlejší činnosti nutné hradit minimální zálohy na sociálním pojištění.


Při vedlejší činnosti, jesliže zisk za uplynulý rok překročil zákonnou hranici je minimální měsíční záloha v roce. ARES Ministerstva financí je souhrnně zpřístupnit údaje z informačních systémů pro vedení registrů a evidencí veřejné správy o ekonomických subjektech. Záujemca o získanie oprávnenia na prevádzkovanie voľných živností preukazuje len splnenie všeobecných podmienok.


Preukazovanie odbornej ani inej spôsobilosti sa nevyžaduje (nie je preto ani potrebné na výkon týchto činností žiadať o uznanie odbornej spôsobilosti získanej v zahraničí). Tiskopis i poučení pro vyplnění si stáhnete jednoduše kliknutím na název dokumentu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky