středa 14. prosince 2016

Elektronický platební rozkaz

Elektronický platební rozkaz. Na základě jeho vydání soud uloží žalovanému, aby do dnů od jeho doručení zaplatil žalobci uplatněnou pohledávku a náklady řízení, nebo aby v téže lhůtě podal odpor. Spuštěním aplikace k 1. Aplikace se dále rozvíjí. Platebním rozkazu nekončí.


Elektronický platební rozkaz

Ve lhůtě do dnů od podání návrhu je soudem vydán elektronický platební rozkaz , v němž soud uloží žalovanému aby zaplatil ve lhůtě dnů žalobci uplatněnou pohledávku a náklady řízení (zaplacený soudní poplatek). Přečtěte si o dalším postupu detailně. Můžeme tak mluvit o vyloučení rovnosti účastníků řízení , kdy neprobíhá slyšení žalovaného a soud naopak rozhoduje pouze na základě žalobcových tvrzení. Pro zahájení řízení musí být vyplněn formulář A, kde se uvádí všechny údaje o stranách a povaha a výše nároku. Evropský platební rozkaz musí být poté doručen soudem žalovanému.


Je řízení použitelné, když žalovaný žije v jiném členském státě nebo ve třetí zemi? Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky bylo zařazeno projednání v prvním čtení vládního návrhu zákona, kterým se mění zákon č. Proti těmto rozhodnutím může žalovaný podat v 15-ti denní lhůtě od doručení odpor. Včas podaný odpor pak vydaný platební rozkaz zrušuje a soud ve věci rozhodne.


Návrh na povolení oddlužení (v), která bude obsahovat změny v obsahu a datové struktuře (XSD) formuláře. PLATEBNÍ ROZKAZ představuje rozhodnutí soudu v tzv. Příteli teď přišel elektronický platební rozkaz (zrušil dřív životko a zapomněl zaplatit měsíce).


Protože se stěhoval, tak mu žádná úpomínka nepřišla. Měl zaplacenou extra schránku na poště, ale nějak jim to tam stejně asi nefungovalo, tak si kvůli tomu dokonce minulý měsíc založil datovou schránku, ale už bylo pozdě, včera mu přišel el. Sekce EPR ( elektronický platební rozkaz ) vám zjednoduší mnoho práce - od vygenerování EPR po hromadný platební příkaz pro zaplacení soudního poplatku.


Podívejte se na EPR zblízka. Chcete vědět, jak software využije právě Vaše advokátní kancelář? Klasický PR = klasický platební rozkaz , EPR = elektronický platební rozkaz ) Závěr.


Závěrem je možné říct, že pomocí platebního rozkazu, ať už klasického nebo elektronického, se může věřitel se svojí peněžitou pohledávkou (pokud žalovaný nevyužije možnost podání odporu) dostat v poměrně krátkém čase k soudnímu rozhodnutí. Pokud tak učiní (a stačí, aby tak učinil i jen jeden ze žalovaných, je-li jich více), pak se elektronický platební rozkaz ruší v plném rozsahu a soud nařídí jednání. Pro elektronický platební rozkaz platí prakticky to samé, co platí pro „běžný“ platební rozkaz , tedy zejména že je na zvážení soudu, zda jej vydá, či nikoli, že jej nelze vydat, pokud není znám pobyt žalovaného nebo má-li být doručen žalovanému do ciziny, že je třeba jej doručit žalovanému, resp. K tomu stačí splnit jen několik podmínek.


Místně příslušný je obecný soud žalovaného (§ a násl. o. s. ř.) – okresní soudy, v Praze příslušné obvodní soudy podle místa podnikání obchodníka, je-li fyzickou osobou, sídla, je-li právnickou osobou. Prvním je klasický platební rozkaz , který si níže podrobněji rozebereme. Stejně tak si níže rozebereme velmi rozšířený elektronický platební rozkaz.


Vedle těchto dvou typů existuje ještě evropský platební rozkaz a směnečný a šekový platební rozkaz , které nejsou tak rozšířené, a v našem výkladu je proto vynecháme. Skutečnost, že byla vydána rozhodnutí, která formálně neobsahují odůvodnění, osvědčuje, že soud zkoumal (s pozitivním výsledkem) předpoklady, za nichž vydána být mohla. Pro správný běh aplikace InfoDokument je třeba povolit Javascript. Vítejte v systému InfoDokument.


Přitom můžeme rozlišovat platební rozkaz , směnečný a šekový platební rozkaz , elektronický platební rozkaz a evropský platební rozkaz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky