pátek 18. března 2016

Jak se přihlásit k silniční dani

Když jsme nezaplatili silniční daň. Pokud jsme se z nějakého důvodu nezaregistrovali k silniční dani nebo neplatili zálohy nebo nepodali přiznání k silniční dani , a přitom potřebujeme uplatňovat výdaje na auto - tedy používali jsme auto ke své samostatné činnosti, vyplatí se nám většinou udělat registraci. Každý, kdo používá auto k podnikání nebo provozuje velký nákladní vůz, musí platit silniční daň. Daňové přiznání za loňský rok je třeba podat do konce ledna. Máme pro vás přehled všeho, co potřebujete o silniční dani vědět, čerstvé formuláře daňového přiznání a kalkulačku, která silniční daň vypočítá.


Jak se přihlásit k silniční dani

U tohoto formuláře se však blíže zastavíme. Potřeboval bych poradit, jak se přihlásit k silniční dani a zaplatit ji? Předpokládám, že k přihlášení bude nějaký formulář na FÚ, kde uvedu začátek využívání vozidla třeba od 8. Našel jsem, že zálohy na S. Registrace k silniční dani. Každý podnikatel, ať fyzická či právnická osoba, využívající vozidlo k výdělečné činnosti se musí k placení silniční daně přihlásit.


Tak lze učinit pomocí růžového formuláře, který je ke stažení na daňovém portále finanční správy. Přihlášení k dani z příjmu. Pro přihlášení existuje jednotný formulář, který se používá pro ohlášení živnosti, registraci na daň z příjmu fyzických osob, registraci zdravotního a sociálního pojištění. S přílohou je také možné provést ihned registraci DPH, daně silniční a daně z nemovitosti. Přiznání k silniční dani za loňský rok se podává do posledního ledna.


Jak se přihlásit k silniční dani

Daň platí každý, kdo využívá auto v podnikání nebo provozuje velký náklaďák. Nabízíme kalkulačku, čerstvé formuláře i rady, jak postupovat. Jak vyplývá z článku a ustanovení zákona o dani silniční , rozhodující je skutečnost, zda je automobil používaný pro podnikatelskou nebo jí obdobnou činnost. Pokud automobil k podnikání nepoužíváte, pak silniční dani vozidlo nepodléhá. Skutečnost, že v technickém průkazu je uveden jako provozovatel subjekt s. Zapomněla se však přihlásit k silniční dani , tj.


Zpětně se přihlásit nelze. Může zaplatit silniční daň za celý kalendářní rok a uplatnit si cestovné za celý rok? I když k této dani nebyla přihlášena? Každý podnikatel, který využívá k svému podnikání motorové vozidlo, ať už osobní auto, dodávku nebo jiný typ vozidla, je povinen platit silniční daň. Poslali jsme registrační formulář k silniční dani 29.


Z finančního úřadu přišla registrace ke dni 30. Na dotaz, proč není od 1. Není možné se přihlásit zpětně? Vznik povinnosti podat daňové přiznání k dani silniční.


Ve středu jsem poslala elektronicky jednomu klientovi přihlášku k silniční dani zpětně od 1. Základní informace k životní situaci. Zároveň jsem podala přiznání k silniční dani a vyúčtování daně ze závislé činnosti. Tak pak dám vědět, jak FÚ klienty přihlásil. Mám v plánu se zaregistrovat k placení silniční daně.


Netušíte jestli to jde udělat i nějak na dálku nebo se musí osobně na berňák?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky