čtvrtek 31. března 2016

Dohoda o pracovní činnosti

Dohoda o pracovní činnosti je šikovný a zároveň výhodný způsob, jak zaměstnat na menší úvazek pro pravidelnou činnost zaměstnance, kterému stačí přivýdělek. Obvykle se z ní platí odvody zdravotního a sociálního pojištění, je s ní ale mnohem méně administrativy než s klasickou pracovní smlouvou. Práci na dohodu nelze u jednoho zaměstnavatele vykonávat v rozsahu překračujícím v průměru polovinu stanovené týdenní pracovní doby. Dodržení této podmínky se posuzuje za celé období, na které je dohoda uzavřena, nejdéle však za. Ustanovení § zákoníku práce také jasně definuje pracovní dobu zaměstnanců pracujících na DPČ.


Tato podmínka se vztahuje na celé období, ve. Dohodu o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen uzavřít písemně, jinak je neplatná. Také dohodu o pracovní činnosti můžete během roku zavřít s libovolným počtem zaměstnavatelů. Je tu jediné omezení: v průměru nesmíte na DPČ u jednoho zaměstnavatele pracovat víc než dvacet hodin týdně (tedy polovinu běžné pracovní doby). Průměruje se za dobu trvání dohody.


Rozsah odpracované doby nesmí překročit hodin týdně. Toto omezení platí po celé období, na které je DPČ uzavřena, nejdéle však na týdnů. New deals listed every day! Easy, fast and secure booking! Your booking instantly confirmed!


Otázka: Dobrý den, k 14. Book online, Pay at Hotel. Obecně o dohodách konaných mimo pracovní poměr Závislou práci lze vykonávat vedle pracovního poměru i na základě právních vztahů založených dohodami o pracích konaných mimo pracovní poměr ( dohoda o provedení práce, dohoda o pracovní činnosti ). Maximální platnost DPČ je týdnů. Každá dohoda o pracovní činnosti se posuzuje samostatně, včetně maximálního povoleného objemu práce, a proto hodiny odpracované na základě jedné dohody o pracovní činnosti se pro účely kontroly a dodržení stanoveného limitu rozsahu práce nesčítají s hodinami odpracovanými na základě jiné dohody o pracovní činnosti , jako je tomu u dohody o provedení práce.


Quick, Simple, Easy to Use. V praxi je využívána jak pro krátkodobější zaměstnávání brigádníků, tak i pro stabilnější - déletrvající pracovněprávní vztahy, včetně těch sjednávaných na dobu neurčitou. Formulace o „době, na kterou se dohoda uzavírá“ může v praxi vyvolávat pochybnosti, zdali je zaměstnavatel nucen uvažovat výhradně a jen o době určité, nebo zákoníku práce vyhoví i výslovné ujednání v tom smyslu, že se dohoda o pracovní činnosti nebo dohoda o provedení práce uzavírá na dobu neurčitou. Ke každé dohodě jsou navíc připojené informace o zákonných podmínkách pro uzavírání doho informace ke zdaňování, příslušné paragrafy a další stručné rady. Nyní vám přinášíme vzor Dohody o pracovní činnosti.


Dohoda o pracovní činnosti

Výkon práce uzavřený na. Dohoda o provedení práce (DPP) nabízí pro zaměstnavatele nejvýhodnější smlouvu v případě, že chce někoho zaměstnat. Pracovní smlouva, nástup do zaměstnání. Další články z kategorie.


Na základě dohody o pracovní činnosti však není dle zákoníku práce možné vykonávat práci v rozsahu překračujícím v průměru polovinu stanovené týdenní pracovní doby. Je rozdíl, zda-li je dohoda o pracovní činnosti uzavřena s běžným zaměstnancem nebo s jednatelem firmy? Slyšela jsem, že u jednatele je to jinak, že sociální v tomto případě. Možnost stažení ve formátu MS Word.


Upozornění: Vzorový dokument má obecnou informativní povahu a při jeho použití je třeba brát v úvahu, že každý případ je individuální a vzorová smlouva nepokrývá všechny situace, které mohou v praxi nastat. Méně oblíbená dohoda o pracovní činnosti , oproti dohodě o provedení práce, má však také své kladné stránky. Vzor dohody o pracovní činnosti. V článku si nejdříve popíšeme specifika dohody o pracovní činnosti (DPČ) a v závěru si ukážeme, jak lze tyto dvě dohody použít, abychom na sociálním pojištění zaplatili, jako zaměstnavatel i jako zaměstnanec, co nejméně.


Jedno vyhotovení dohody o pracovní činnosti musí vždy obdržet zaměstnanec. Ve smlouvě musí být uvedeny sjednané práce, sjednaný rozsah pracovní doby a doba, na kterou se dohoda uzavírá. To znamená, že zde stojí na jedné straně zaměstnanec a na druhé zaměstnavatel. DPČ je možné uzavírat opakovaně, a to i víckrát než 3x a na déle než na rok nebo na tři roky.


Dohoda o pracovní činnosti

Jak uzavřít dohodu o pracovní činnosti. Z jejích náležitostí upravuje Zákoník práce pouze to, že v ní musí být uvedeny sjednané práce, sjednaný rozsah pracovní doby a doba, na kterou se dohoda uzavírá (§ odst. Zákoníku práce).


S námi ušetříte spoustu času i peněz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky