úterý 23. ledna 2018

Vzor stavební deník

Stavební deník se vede ode dne převzetí a předání staveniště do dne dokončení stavby, popř. Může se vést i během případného odstraňování závad a nedokonalostí na stavbě, jež jsou zjištěny při kontrolním obhlédnutí. Excelový soubor stavebního deníku je nevyplněný, vytvořený podle tištěného vzoru, běžně dostupného v papírnictví a používaného na stavbách. Můžete si je vyplnit elektronicky a vytisknout, nebo jen vytisknout pprázdné listy.


Vést stavební deník je zákonnou povinností.

Jde o základní dokument o dění na stavbě. Stavební dozor investora do něj zapisuje veškeré prohlídky a kontroly. Zapisují se do něj také veškeré změny oproti projektové dokumentaci. Víte, že je důležitý nejen pro stavební úřa ale rovněž v případě soudního sporu mezi. Každý zhotovitel stavby by měl vést stavební deník.


Jde o písemný dokument, v němž jsou chronologicky zaznamenávány veškeré údaje o stavbě. Je důležitý zejména pro případy, kdy dojde mezi investorem a dodavatelem stavby k soudní při. Jak by měl být stavební deník správně veden a jaké náležitosti by v něm neměly chybět?

S námi si navolíte, jak by měl váš deník vypadat, vyplnit ho a starat se o něj ale už musíte sami. A občas to může být pěkná věda! Abyste nebyli zaskočeni při obstarávání někdy zapeklitého stavebního deníku, shrnuli jsme pro vás to nejdůležitější z práva a praxe. Objednejte si své deníky a než.


Stavebni denik jsem si psal na internetovem blogu: drevostavbasvepomoci-petr. Papir se stavebnim dozorem mi podepsal a orazitkoval projektant, ktery po dobu stavby prisel jednou, kdyz jsem potreboval zakreslit zmenu ve vzhledu domu do projektu (zruseni vikyre a zmena sklonu strechy) Vsechno jsem si delal svepomoci, takze jsem nepotreboval aby mi do toho nekdo kecal. Stavební úřad může při kolaudaci (ohlášení užívání stavby) provést kontrolu. Záznamy o postupu prací a jejich souvislostech se zapisují tentýž den, nejpozději následující den, ve kterém se na stavbě pracuje. Infrastruktura cloudu se zdá být ideálním řešením pro stavební a montážní práce, které mají takovýto distribuovaný charakter.


Elektronický stavební deník Buildary je provozován na cloudu Microsoft Azure, který je nejvýkonnějším, nejdůvěryhodnějším a nejspolehlivějším, z dnes nabízených cloudových řešení. Vyrábíme pro vás stavební deníky s vaším logem, nebo reklamou vaší firmy. Náš stavební deník vám bude dělat skvělou reklamu na stavbách. Nevíte, jak má vypadat zápis do stavebního deníku?


Podívejte se na vzor stavebního deníku. Pokud se zaměříme na mapování hlavních pozitiv, nelze zapomínat na fakt, že stavební deník online je možné vést v různých zařízeních. Digitální stavební deník je centralizovaný systém pro komplexní evidenci.

Stavíme svépomocí, takže si budu stavební deník psát sama. Vést ho lze v klasické papírové podobě, ale jde to i online. Takový záznam umožňuje okamžitou kontrolu údajů a zamezuje dopisování dodatečných informací, přepisování nebo mazání. Pokud všechno funguje není potřeba ani stavební deník ani smlouva.


Dle toho jaká je praxe na našem trhu ale počítejte raději s problémy a potom musí být vše vedeno tak aby i negramotný soudce pochopil o čem je řeč a proto je lepší sešit s očíslovanými stranami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky