pátek 19. ledna 2018

Jak zrušit živnostenský list

Chcete-li ukončit živnost, je třeba dostát zákonným povinnostem. U zrušení živnosti nestačí jen zrušit samotné živnostenské oprávnění. Ukončení živnosti je spojeno s dalšími povinnostmi a úkony, které je potřeba vykonat - více v článku.


Ostatní - Dům, Byt a Zahrada. Stavba a Rekonstrukce.

Jak zrušit živnostenský list – první krok. Pokud nevyužijete služeb profesionálního zastupování na úřadech, bude živnostenský úřad prvním místem, kam budete muset vyrazit. Zde podáte žádost o zrušení živnostenského oprávnění. Tato žádost je součástí formuláře Změnový list , který možná už znáte. Při objednávce povinného ručení Vám tento formulář zašleme zdarma s pojistnou smlouvou.


Jestliže nejste při dopravní nehodě vážně zraněni nebo v š. Jak si vyřídit živnostenský list První založení živnostenského listu pro činnost volnou, bude trvat asi půl hodiny až hodinu.

Více čtěte v článku: O živnosťák můžete přijít i kvůli neplacení pojistného. Další důvody pro zrušení živnosti. Dále může živnostenský úřad zrušit živnostenské oprávnění nebo pozastavit provozování živnosti, pokud živnostník závažným způsobem porušuje podmínky stanovené rozhodnutím o udělení koncese. Vedle pozastavení můžete svou živnost taky úplně zrušit.


Postup je v zásadě stejný jako, když živnost přerušujeme – s tím rozdílem, že v tomhle případě živnostenský úřad informovat musíte, opět to můžete udělat prostřednictvím změnového listu. Automaticky by pak měla být vyrozuměna zdravotní pojišťovna a. Na živnostenském úřadě získáváme živnostenské oprávnění, a pokud je potřebujeme někde doložit, vytiskneme si výpis ze živnostenského rejstříku (viz Rejstříky). A to na kterémkoliv živnostenském úřadě, viz živnostenské úřady. Můžeme použít kterýkoliv živnostenský úřad. Co musím mít s sebou, když chci zrušit živnostenský list ? Platný průkaz totožnosti.


Přečtěte si rady a zkušenosti na téma jak zrušit živnostenský list. Nebo ho rušit nemusím když skončím se. Dnes vám naopak vysvětlíme, jak a kde živnostenský list pozastavit či dokonce zrušit.


Rozhodnete-li se totiž k podnikání časem vrátit, je obnovení živnosti mnohem snazší, než kdybyste si znovu vyřizovali živnostenské oprávnění. Někdo chce odjet do zahraničí, nastoupit do práce nebo se zabývat jinou činností.

Zrušit živnost znamená učinit několik kroků, které nejsou složité… Je však třeba vědět, zdali je zrušení definitivní. Pokud se živnostník rozmyslí nepodnikat na živnostenský list , může také živnost přerušit. Hned jak živnostník svou živnost přeruší a nevykonává jinou výdělečnou činnost, není povinen dál platit zálohy na sociální pojištění.


U zdravotního pojištění je však povinen minimální zálohy platit jako osoba bez zdanitelných příjmů. Pokud za něj tedy nehradí zálohy na zdravotní pojištění stát. Nebo již hledáte práci na živnostenský list.


Jak podnikat na živnostenský list. Pravděpodobně si chcete zařídit vystavení živnostenského listu, ale pozor - v současnosti už se živnostenský list jako doklad nepoužívá. Nahradil ho výpis ze živnostenského rejstříku. Nejprve tedy musíte zamířit na živnostenský úřad. Vyhledání konkrétního podnikatelského subjektu se zobrazením jeho údajů z veřejné části živnostenského rejstříku v souladu s ust.


Ochrana osobních údajů).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky