pátek 19. ledna 2018

Doklady k vydání cestovního pasu

Ministerstvo vnitra bylo zřízeno na základě zákona č. K žádosti o vydání cestovního pasu je třeba předložit: doklady prokazující údaje zapisované do cestovního pasu (jméno, příjmení, datum narození, rodné číslo apod.), např. Občan nepodává žádost o vydání cestovního pasu na vyplněném úředním tiskopisu, pouze předloží doklady potřebné k vydání cestovního pasu , např. Občan nepředkládá fotografii, protože fotografii pořizuje příslušný úřad při podání žádosti - proto se k němu občan musí osobně dostavit.


Končí mi platnost cestovního pasu , co budu potřebovat pro nový?

Pro vystavení cestovního pasu s biometrickými prvky, s platností na let a 30-ti denní lhůtou pro jeho vydání , potřebujete předložit pouze platný občanský průkaz, fotografie bude pořízena přímo na pracovišti cestovních pasů. Jaké jsou potřebné formuláře a kde jsou k dispozici. ZÚ ČR elektronicky v počítačovém systému. V případě cestovního průkazu (náhradní cestovní doklad) vyplněnou žádost na předepsaném tiskopisu (tiskopis obdržíte na ZÚ ČR), 12.


Poplatek se vybírá při podání žádosti o vydání cestovního pasu. Doklady potřebné k vydání CP musí být předloženy v originále nebo ověřené kopii. Dospělí – platnost let.

VYDÁNÍ A PŘEVZETÍ CESTOVNÍHO PASU Jestliže se chcete vydat dále než do států Schengenského prostoru, neobejdete se bez pasu. Jediný typ pasu , který se dnes vydává, je biometrický pas se strojově čitelnými údaji. Musí jej vlastnit všichni, včetně dětí mladších let. Zapisování dětí do pasů rodičů bylo zrušeno k 1. Nepřikládá se fotografie, fotografii pořizuje úředník při podání žádosti.


Zpracovaná žádost se vytiskne s vyobrazením obličeje a podpisem občana a předloží se. Kdo podává žádost o vydání cestovního pasu : Žádost o vydání cestovního pasu může podat občan starší patnácti let. Na příslušném úřadu pouze předložíte doklady potřebné k vydání cestovního pasu , například občanský průkaz. Například rodný list nebo občanský průkaz rodiče, v němž je dítě mladší let zapsáno.


Nemá-li žadatel o vydání prvního CD doklad o státním. Legislativa: vyhláškač. Odkazy: Stránky MVČR – Užitečné informace o vydávání. Na vyvolávacím sytému prosím zvolte ikonu s příslušným piktogramem.


Cestovní pas umožňuje cestovat po všech státech světa. Jaké doklady je nutné mít s sebou? Jakým způsobem můžete zahájit řešení.

Odůvodnění žádosti o vydání cestovního pasu , pokud občan již je držitelem platného cestovního pasu , a potřebuje další cestovní pas k cestám do zahraničí. Co musíte předložit k vydání cestovního pasu ? Děti do let si pro pas musí přijít osobně se zákonným zástupcem. Hotový cestovní pas převezme zákonný zástupce. Občané ve věku až let musí přijít osobně se zákonným zástupcem, ale pas už přebírají osobně a přítomnost zákonného zástupce není nutná.


Magistrát města Brna, Odbor správních činností, oddělení cestovních dokladů sděluje, že Vaše žádost o vydání cestovního pasu s biometrickými údaji byla vyřízena.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky