úterý 30. ledna 2018

Formular o dopravni nehode

Euroformulář záznamu o dopravní nehodě (PDF, kB) - viz příloha. Příklad vyplněného formuláře k případnému využití naleznete na tomto odkazu (JPEG, 2kB). Svědci: Jména, adresy, tel.


VOZIDLO A ZÁZNAM O DOPRAVNÍ NEHODĚ 1. Datum nehody: Místo: Místo:.

Do evropského záznamu o dopravní nehodě se jednoduše zakreslí i průběh nehody – z nákresu musí být jednoznačně patrný viník nehody i její průběh. Vzor evropský záznam o dopravní nehodě je vám k dispozici zdarma ke stažení. Doporučujeme si ho vytisknout a alespoň v jedné kopii vozit i uvnitř vašeho automobilu.


Formulář záznamu o dopravní nehodě je vytvořen na základě mezinárodního modelu Evropské federace národních asociací pojišťoven (CEA) a využijete ho vždy, když není nutné k dopravní nehodě volat policii. V takovém případě by měli účastníci nehody vyplnit evropský záznam o dopravní nehodě. Návod na vyplnění záznamu o dopravní nehodě najdete v příručce Jak postupovat při nehodě Stáhnout PDF Metodiku na vyplnění jednotlivých bodů formuláře zde naleznete v české verzi a nebo v několika jazykových mutacích v rozšířené verzi.


Můžete jej pohodlně vyplnit na počítači, uložit v PDF, elektronicky podat nebo vytisknout.

Záznam o dopravní nehodě Stáhnout PDF. Zaškrtnout údaj o havarijním pojištění je důležité především u vozu viníka nehody, který pak může uplatnit nárok na pojistné plnění. R relevantní, políčko proškrtněte. Vyplní fiidiãi obou vozidel. Tlačivo záznamu o dopravnej nehode obsahuje: 1. Místo (ulice, ã. domu resp. kilometrovník) 5. Bez souhlasu policie mohou účastníci opustit místo nehody jen tehdy, pokud potřebují první pomoc nebo aby přivolali policii.


Mohou být uvedeny i protichůdné výpovědi, v nutném. Formulář odpovídá modelu vytvořenému Comité Européen des Assurances (CEA ). Má-li druhý účastník nehody tentýž formulář v jiném jazyce, můžete jej bod po bodu na základě vlastního formuláře přeložit. Pro pohodlnější vyplnění. Tento záznam je možné následně využít při jednání s pojišťovnou o průběhu dopravní nehody. Formulář jste možná dostali spolu se zelenou kartou při podpisu smlouvy o povinném ručení.


Na rozdíl od toho, který si stáhnete z internetu. Může to potkat každého z nás - někdy naše cesta autem skončí dřív, než bylo plánováno a rozhodně to není v cíli, který jsme si přestavovali. Pokud se stanete účastníkem dopravní nehody, pak po splnění základních opatření, kterými jsou označení místa nehody a péče o zraněné, nezapomeňte také na řádné vyplnění záznamu o dopravní nehodě.

Přesto lze doporučit tzv. Evropský záznam o dopravní nehodě, který současně doporučujeme všem řidičům vozit v autě s sebou. Jedná se o nehody , při kterých nedošlo ke zranění nebo usmrcení. Informace a pokyny k vyplnění záznamu o dopravní nehodě.


Vzorový záznam o nehodě by měl v autě vozit každý. Tento formulář je českou verzí Evropského záznamu nehody , který. Svedkovia: mená, adresy, tel. Svûdci: Jména, adresy, tel. Vyjádření k povinnosti mít ve vozidle záznam o dopravní nehodě.


Doklad o pojištění nebo zelená karta platná od: do:. Je-li nűkdo zranűn, zavolat lékafie a policii. Taktéž forma této předlohy není v současné době stanovena právním předpisem. Vzor formuláře vám pravděpodobně poskytne také vaše pojišťovna.


Obsah a forma přední strany Obsah a forma přední strany formuláře je shodná ve všech evropských státech i ve všech jazykových mutacích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky