pondělí 27. června 2016

Prace na zivnostak

Opakem závislé práce by byla situace, kdy by si zaměstnavatel od OSVČ objednal určité služby tak, že by formuloval, jaký výsledek očekává, ale detaily (způsob provedení, dobu a místo, kde bude práce vykonávána atd.) nechal na svém dodavateli, který by svůj závazek splnil na vlastní náklady a odpovědnost. Proč o švarcsystému píšu na webu, který se zabývá hledáním práce: protože se vám může stát, že vás budou někde chtít zaměstnat jenom na živnostňák. Jak jsem zmínil, v některých profesích se bez živnostňáku prostě neobejdete.


Pokud chceš mít plné křeslo, jistotu stabilního zázemí a příjmu, tak je tu místo pro tebe. Máš už něco odstříháno, je na tebe spoleh, jsi teamový hráč, chceš se rozvíjet pod vedením našich seniorních holičů a zahraničních školitelů. Tak se můžeš stavit u nás na Jiřáku nebo zavolej.

Vedlejsi prace na zivnostak Dobry den, v prosinci nastupuji na materskou (mam uvazek ve firme) a chtela jsem se zeptat na zivnost, jelikoz od letosniho roku si privydelavam preklady (vedlejsi cinnost) a nevim, jestli musim cinnost pred nastupem na materkou prerusit (prerusit zivnost), ci jestli muzu v cinnosti pokracovat. Navíc se takových lidí může firma zbavit ze dne na den. Lze ale očekávat, že vláda by pro přechodné dva roky, kdy bude švarcystém povolen, vytvořila opatření, aby firmy nemohly nové živnostníky vyhodit ze dne na den. Kdy a na jak dlouho bude zaveden? Zatím není jisté, kdy by švarcsystém měl začít platit.


Ahoj,potřebovala bych poradit. Kamarádka mi říkala,že když z ÚP nastupuju na živnosťák,měla bych od ÚP dostat nějaký příspěvek. Nevíte o tom někde něco.


Dnes jdu na ÚP tak abych to na ní mohla vybalit #128512; děkuji moc za rady - I o tom se diskutuje na Modrém koníku.

Přečti si zkušenosti a názory ostatních. Praze na základě smluv o dílo a tímto způsobem podnikal na základě živnostenského oprávnění, přičemž byly splněny všechny znaky podnikání ve smyslu ust. Zajimalo by me, jak to je kdybych si poridil zivnostak. Jsem castecne student (tedy momentalne ne, ale od pristiho semestru budu).


Já bych na živnostenský list nikdy dělat nechtěl jelikož nevíš co se může přihodit, já raději budu makat normálne v práci kde mám jistotu mzdy každý měsíc,než jako živnostník makat i když mohu mít více peněz ale může se něco podelat tak ty jako živnostník zacalujes všechno, není to jednoduché makat na vlastní pěst. Používáme cookies, abychom mohli provozovat tuto internetovou stránku a zlepšit Vaši uživatelskou spokojenost. Budete-li pokračovat beze změny nastavení, předpokládáme, že souhlasíte s ukládáním souborů cookies z internetových stránek. Korporátní krysy to maj lehký.


Na druhé straně pro takto najímané živnostníky je výhodné, že si mohou nemálo věcí započítat do nákladů snížit si tak základ pro odvod daně ze zisku i platby na sociální a zdravotní pojištění. U sociálního pojištění nezáleží jen na skutečné hrubé měsíční odměně, ale také na odměně sjednané v dohodě o pracovní činnosti: jakmile sjednaná nebo skutečná odměna dosáhne alespoň dvou a půl tisíc, sociální pojištění se odvádí. I v měsíci, kdy je reálný výdělek z nějakého důvodu nižší než dva a půl tisíce, pokud máte v dohodě sjednáno. Zjednodušený výpočet provedeme na měsíční bázi.


V okamžiku, kdy pracují na švarcsysém, tak rádi užívají všech finančních výho které jim to přináší, v okamžiku, kdy přijdou o práci, tak by se rádi domáhali ochrany jako zaměstnanci, přestože si neuvědomují to, že jsou podnikateli a plně za vše odpovídají. Na slovensku karticku poistenca bude mat len akutne osetrenie, je lepsie si vybavit formular tusim E1a potom bude mat osetrenie ako na SR. Narok na matersku a rodic. Obsahem činnosti není zpracování masa velkých a malých jatečných zvířat, kromě drůbeže, králíků a zvěřiny, zpracování masa na polotovary a masné výrobky, zpracování zrnin na mouku a další mlýnské výrobky a zpracování mléka a výroba mléčných výrobků, výroba pekařských a cukrářských výrobků, zmrzliny, kvasného lihu, destilátů, lihových nápojů.


Výše příjmu rodiče nemá dopad na výplatu rodičovského příspěvku, takže výdělečnou činností neztratíte právo na pobírání tohoto příspěvku. Chcete si založit živnostenský list a rozhodli jste se podnikat jako takzvaná osoba samostatně výdělečně činná. Ať už vás k založení živnostenského listu vede touha zbavit se zaměstnaneckého poměru, nebo si k němu chcete jen trochu přivydělat, vaše první kroky by měly vést na živnostenský úřad.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky