úterý 13. srpna 2019

Vzp změna trvalého bydliště

Změnu bydliště může pojištěnec oznámit písemně nebo osobně na kterémkoli pracovišti VZP. Oznámení změny lze také podat pomocí elektronické podatelny. Pokud se v místě trvalého pobytu nezdržujete, musíte oznámit také adresu místa pobytu na území České republiky, kde se převážně zdržuje („ bydliště “).


VZP vydává formuláře potřebné k hlášení údajů stanovených příslušnými zákony. Tiskopisy pro farmaceutické firmy a smluvní zdravotnická zařízení naleznete v rubrice Poskytovatelé. Pro správné zobrazení souborů PDF je zapotřebí mít nainstalovanou aktuální verzi programu Adobe Reader.

Změnu jména, příjmení, trvalého pobytu nebo rodného čísla je pojištěnec povinen oznámit své zdravotní pojišťovně do dnů ode dne, kdy ke změně došlo. VZP změna trvalého bydliště. Na VZP jsem posílal stejnou informaci jako na ČSSZ. Nemám ale kontakt na někoho konkrétního, tak jsem to poslal přes obecný kontaktní formulář na jejich webu. Ozvali se mi asi za půl dne.


Také jim stačilo tohle jednoduché oznámení. Nevyhnete se návštěvě různých úřadů a institucí, my vám ale zkusíme pomoci alespoň prostřednictvím přehledu toho, jak změna trvalého bydliště probíhá a co kromě pár hodin volného času budete potřebovat. Pokud se pojištěnec v místě trvalého pobytu nezdržuje, je povinen příslušné zdravotní pojišťovně oznámit také adresu místa pobytu na území České republiky, kde se převážně zdržuje (tj. bydliště ).

Pokud ale máte řidičák, pobíráte důchod nebo podnikáte, proces se protáhne. Na počátku je vyplnění formuláře Přihlašovací lístek k trvalému pobytu. Kolika, záleží na moha faktorech: místě, kam se stěhujete, profesi, zda jste živnostník, vlastníte řidičský průkaz atd. Ta převede vaší výplatu důchodu na příslušnou poštu a následně změnu ohlásí i samotné české správy sociálního zabezpečení (ČSSZ). Zapomenout nesmíte ani na papírování se stěhováním spojeným.


Přitom nejde ani tak o peníze, jako o váš čas a nervy. Ukážeme vám, které instituce nesmíte zapomenout informovat. Osoba, která si chce zapsat trvalý pobyt (trvalé bydliště ), musí doložit vlastnictví bytu nebo domu, nebo doložit oprávněnost užívání bytu, anebo předložit úředně ověřené písemné potvrzení oprávněné osoby (kdo je oprávněnou osobou viz níže) o souhlasu s ohlášením změny místa trvalého pobytu.


Samozřejmě platí, že zatímco změna trvalého bydliště , registrace vozidla a sídla podnikatele lze zařídit na počkání, na novou občanku a řidičský průkaz si musí žadatel nějaký čas počkat. Jak si vede změna trvalého bydliště s ohledem na finanční náročnost? Re: změna trvalého bydliště - ossz, vzp určitě.


Na OSSZ je tiskopis změna údajů. VZP , nedávno jsem měla změnu příjmení a když jsem si volala na jaký tiskopis si mám změnu nahlásit řekli mi,že si toto nahlašuje už sám zaměstnanec a na tiskopise, který má každá pojišťovna taky na stránkách. Minimálně jednu změnu trvalého bydliště zažije ve svém životě každý.


Stěhování, ať už je pro něj důvod jakýkoliv, si žádá nejprve mnoho sil, poté především pevné nervy. Pokud občan nedostatky ve stanovené lhůtě neodstraní, rozhodne ohlašovna o tom, že změna místa trvalého pobytu nebude zaevidována. Po ohlášení změny místa trvalého pobytu je občan povinen požádat do pracovních dnů o vydání nového občanského průkazu.

Hlášení trvalého pobytu. Změna bodového systému od 1. Občan České republiky může mít jen jedno místo trvalého pobytu na našem území a to v objektu, který je určen pro bydlení, ubytování nebo individuální rekreaci a označen číslem popisným nebo evidenčním popřípadě orientačním. Sbalit, odnosit, převézt, nanosit, vybalit… Nejdřív se hodí pár silných rukou, pak hlavně pevné nervy: přesunem majetku z bodu A do bodu B strasti stěhování nekončí, ještě přijde kolečko po úřadech.


Kde hlásit změnu trvalého bydliště ? Kéž ušetří nohy i nervy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky