pátek 5. dubna 2019

Přehled o příjmech a výdajích osvč vzp

Doplatek musí zaplatit do dnů od podání přehledu. Přehled můžete snadno podat i on-line - více zde. Po podání vyplněného formuláře s daňovým přiznáním k dani z příjmů musejí podnikatelé a živnostníci každoročně podávat také přehledy o příjmech a výdajích pro správu sociálního zabezpečení a svou zdravotní pojišťovnu. V pondělí jsme radili podnikatelům a živnostníkům, jak postupovat při vyplňování přehledu o příjmech a výdajích pro správu sociálního zabezpečení, dnes se podíváme na přehled , který musíte do druhého května podat zdravotní pojišťovně.


Nabízíme ke stažení aktuální formuláře.

A poradíme, jak postupovat, abyste neudělali chybu. Musím podat nejpozději do 1. Co se přehledů o příjmech a výdajích pro zdravotní pojišťovnu a Českou správu sociálního zabezpečení týká, ty je nutné odevzdat nejpozději do jednoho měsíce od doby, kdy měli podnikatelé podat daňové přiznání. OSVČ bez daňového poradce musí přehledy odevzdat nejpozději první pracovní den v květnu, tedy ve.


Vyplnění samotného daňového přiznání už máme za sebou. Přehledy o příjmech a výdajích pro pojišťovny, a to i tehdy, po. S ním se ale pojí i podání Přehledu o příjmech a výdajích OSVČ , které je rovněž potřeba podat.


V dnešním článku si podrobně projdeme, jak vyplnit tento přehled pro zdravotní pojišťovnu.

Veškeré informace jsou k dispozici na stránkách ČSSZ a příslušné zdravotní pojišťovny, kterou je pro mě VZP. Povinnost podat přehled o příjmech a výdajích příslušné zdravotní pojišťovně do 8. V papírové podobě si ho můžete vyzvednout na kterémkoli pracovišti VZP. Kdy zaplatit pojistné? Tou je podání přehledu o Příjmech a výdajích , který je třeba zaslat jak příslušné správě sociálního zabezpečení, tak také zdravotní pojišťovně. Podání je třeba provést prostřednictvím.


V minulém článku jsme se věnovali Přehledu o příjmech a výdajích pro sociální pojištění. I zdravotní pojišťovny postupně zavádějí možnosti, aby co nejvíce povinností šlo splnit třeba z pohodlí domova či odkudkoli, kde se klient nachází a má přístup k síti. Osoba samostatně výdělečně činná (dále jen OSVČ ) je v souladu s § zákona č. Dobrý den, prosím o pomoc. Stejně jako v letech minulých, je i letos začátek měsíce května pro podnikatele (osoby samostatně výdělečně činné - OSVČ ) spojen s termínem pro podání přehledu o příjmech a výdajích za uplynulý kalendářní rok příslušné okresní (v Praze Pražské, v Brně Městské) správě sociálního zabezpečení (OSSZ). Níže naleznete přehledy Veřejné zdravotní pojišťovny, Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra a Oborové zdravotní pojišťovny.


OSVČ je povinna nejpozději do jednoho měsíce ode dne, ve kterém měla podat daňové přiznání za tento kalendářní rok, předložit přehled o svých příjmech a výdajích. Pokud OSVČ zpracovává daňové přiznání daňový poradce, je povinna tuto skutečnost příslušné zdravotní pojišťovně doložit do 30. Lhůta pro podání daňového přiznání již uplynula, přesto by podnikatelé neměli nabýt dojmu, že je vše vyřízeno.


Zbývá totiž ještě povinnost podat přehled o příjmech a výdajích OSVČ (dále jen “ přehled “) pro zdravotní pojišťovnu a správu sociálního zabezpečení.

Varianta vyzvednout, vyplnit a donést je stále nejjednodušší pro značnou část klientů, postupuje tak cca OSVČ pojištěných u VZP. V tomto případě podávají přehled o příjmech a výdajích zdravotním pojišťovnám dvakrát, tedy pro starou a novou pojišťovnu. Pojistné hradí ve výši vypočtené na základě předloženého přehledu o příjmech a výdajích. Termín splatnosti je pro OSVČ od 1. Je jedno, zda vedlejší nebo hlavní a zda podnikaly jen po část roku.


VZP ČR Podpora Přihlášení do aplikace Moje VZP Přihlášením prohlašuji, že jsem se důkladně seznámil s platným zněním Podmínek užití (PDF) , že těmto Podmínkám zcela rozumím a výslovně s nimi souhlasím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky