čtvrtek 12. ledna 2017

Výpověď nájemní smlouvy pronajímatelem

Níže naleznete ke stažení vzor pro výpověď nájemní smlouvy za strany nájemce. Pokud máte s výpovědí nájmu nějaké problémy či chcete připravit smlouvy profesionálně na míru vašim požadavkům, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám pomůžeme a staneme se vaší oporou ve světě práva. VÝPOVĚĎ NÁJMU BYTU ZE STRANY PRONAJÍMATELE.


Dále se daný vzor nevztahuje na smlouvy uzavřené na dobu určitou. Ve variantě nájmu bytu pak vzor nelze použít pro výpověď nájmu bytu ze strany pronajímatele, která musí splňovat řadu dalších zákonných pravidel.

Výpověď obecná – smlouva na dobu neurčitou. Nájemce může do dvou měsíců podat návrh soudu, aby přezkoumal, zda je výpověď oprávněná. Rovněž také musí nájemce poučit o možnosti podat námitky a navrhnout přezkoumání oprávněnosti soudem, jinak je výpověď neplatná.


Pronajímatel může dát nájemci okamžitou výpověď z bytu jen za zvlášť závažné porušení povinností nájemce. Nájemce, který se takto provinil, ale musí dostat šanci svůj prohřešek napravit. Pokud by to nebylo možné, musí následovat výpověď s tříměsíční. Ať už máte jakékoliv důvody k tomu odstěhovat se z pronajatého bytu, čeká vás v prvním kroku výpověď z nájemní smlouvu zatím obývaného bytu.


Ovšem podmínky k výpovědi se liší s ohledem na dobu trvání nájemní smlouvy.

Nebojte, ať už jste podepsali nájemní smlouvu na dobu určitou či neurčitou, poradíme vám. Ukončení nájemní smlouvy bytu na dobu určitou. Protokol o předání bytu. Skončení nájmu bytu, nebytových prostor.


Vzhledem k tomu, že možnost bydlení je jednou ze základních potřeb člověka, stanoví zákon pro výpověď z nájmu bytu danou nájemci pronajímatelem poměrně přísná pravidla. Ve spolupráci s dTestem přinášíme jejich podrobný souhrn. Při výpovědi je třeba dodržet hned několik zásad. U nájmů na dobu neurčitou je možná výpověď nájemcem bez udání důvodu.


Je nutné ji dodat v písemné podobě druhé straně, v našem. Co ovšem dělat v případě, kdy nejen neplatí, ale navíc se odmítá i vystěhovat? Okamžitá výpověď z nájmu bytu a způsoby ukončení nájmu.


Více o výpovědi nájmu pronajímatelem , doručení výpovědi, výpovědní doba, neplacení nájemného, atd. I zde tedy záleží na kvalitně připravené nájemní smlouvě. Co se týká druhé části Vašeho dotazu.


Odstoupení od nájemní smlouvy. Co když ani dohoda ani výpověď není to, co hledáte a chcete od nájemní smlouvy jednoduše odstoupit? Pokud něco v bytě není, jak má být a pronajímatel nespolupracuje, nabízí se opět varianta nájemní smlouvu vypovědět.


Samotné odstoupení od nájemní smlouvy možné není.

Z uvedeného je patrné, že vypovězení nájemní smlouvy pronajímatelem není jednoduchá záležitost. Bez odborné pomoci se snadno může stát, že je výpověď podána špatně, bez patřičných náležitostí a může být neplatná. Vedle těchto zákonných důvodů pak existuje ještě další, který platí pouze pro výpověď z nájmu bytu na dobu určitou. Jedná se o situaci, kdy se okolnosti změní po uzavření smlouvy do takové míry, že nelze po nájemci rozumně požadovat, aby v nájmu pokračoval.


Písemnou formu vyžaduje i výpověď nájmu. Jiná forma není platná. Výpovědní doba běžní od prvního dne kalendářního měsíce následujícího po tom, v němž výpověď došla druhé straně.


Jsem soukromě hospodařící rolník, koupila jsem zemědělskou půdu a chci se zeptat na následující.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky