úterý 24. ledna 2017

Vymyslet název firmy

Student Agency – přestože patří mezi nejobdivovanější české firmy , s názvem to úplně nevychytali. Pominu-li počeštělou výslovnost anglických slov, tak název je to vhodný pouze pro agenturu zprostředkovávající studentům práci v zahraničí (jak to koneckonců na začátku SA bylo). Pokuty za to, že využijete název jiné firmy ve svůj prospěch, nejsou rozhodně ničím příjemným. Proto je dobré umět si hrát s angličtinou a za pomoci různých přípon a předpon tak vymyslet název , který bude souviset s vaším podnikáním a zároveň nebude porušovat zákon.


Pomoci vám v tomto případě může.

To ale platí také pro názvy produktů a čehokoliv dalšího, čemu chcete vtisknout osobitost. Dobré názvy tak začínají být poněkud „vybrané“, ale pořád je zde dostatek prostoru pro kreativitu. Dáme vám také několik tipů. Název firmy Adari můžete získat za akční cenu 19. V případě zájmu nabízíme i následné grafické práce (úprava vybraného loga, tvroba grafického manuálu jednotného vizuálního stylu, tvorba maskotků, sazba a tisk vizitek, dopisních papírů, obálek, firemních profilů apod.) nebo IT.


Zjistěte, jak a za kolik pracuje ideamaker - tvůrce nových názvů. Inspirujte se radami, získejte návod. Pokud tedy hledáte název pro svoji firmu, máme tři možnosti.

První možností je vymyslet si název sami, s tím rizikem, že nic smyslyplného nevymyslíme, ztratíme tím mnoho času který bychom využít produktivněji při budování firmy a nakonec stejně zaklepeme na dveře odborníků. Druhá možnost je zkusit si název vymyslet. Hledáte vhodný název pro firmu, zboží, službu?


Přemýšlíte, jak vymyslet, vytvořit, a vybrat vhodný obchodní název ? Zajímalo nás, co se skrývá za. Jak vybrat činné jméno firmy ? Možná vás podnítí firma Apple a její úspěšné telefony. Produkt je pro vás zásadní, a tak ho uvedete do jména, stejně jako firma Nescafé. Rozhodně by měl být název dobře vyslovitelný nejen pro Čechy, ale i pro cizince.


Myslete také na to, že budete název diktovat. V případě, že měníte současný název , napište si, co vás k tomu vede a jaké má současný název problémy. Pokud hledáte název pro novou firmu, přeskočte hned na další úkol. Přidejte přehled názvů, které používá vaše přímá i nepřímá konkurence a napište si, čím se chcete od konkurence odlišit. Možností jak vymyslet název firmy je skutečně mnoho a velmi záleží i na oboru podnikání.


Rady na závěr: Soustřeďte se na svou práci, kterou budete neustále zdokonalovat. Snažte se být lepší než ostatní. Můžete mít skvělý název , ale pokud Vaše odvedená práce (produkt, služba…) bude mizerná, žádné jméno to.

Zakládáte společnost a potřebujete vymyslet název firmy ? Nepodceňujte název firmy , je to název , který bude představovat vaši firmu často jako první. A všichni víme, že první dojmy jsou nejdůležitější. Je mi jasné, že pokud hledáte nějaké doporučení pro jméno Vaší firmy , musí být přinejmenším neotřelé, nápadité a originální! Buďto můžete vymyslet název firmy a pak se modlit, že související doména bude volná. Nebo rovnou vymyslet doménu a pak podle ní pojmenovat firmu.


Nebo se smířit s tím, že název firmy bude odlišný od názvu domény (což by asi byla škoda, brrr!). Není nic horšího než vymyslet skvělý název , který se líbí úplně všem, včetně nejvyššího managementu, a pak zjistit, že si jej přihlásil někdo jiný. Najít vhodnou náhradu je pak. Název by měl být podle odborníků především originální, nápaditý, krátký, znělý a snadno vyslovitelný. Než ale vybudujete značku, musíte mít pro svou firmu, zboží nebo službu zajímavý název.


Kde ale vhodný obchodní název vzít? Pomůžeme vám vytvořit název firmy , služby nebo zboží, který bude dostatečně originální, jednoduchý a dobře marketingově použitelný. S velkou pravděpodobností se budete názvem firmy představovat do telefonu a mimo to bude název společnosti vyslovován nejen vámi, ale i vašimi zákazníky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky