pondělí 16. ledna 2017

Pokyny k přehledu vzp

Pokud se vám po kliknutí na odkaz formuláře zobrazuje chyba, stáhněte si formulář do vašeho počítače (pravým tlačítkem myši příkaz Uložit odkaz jako) a následně ho otevřete z místa uložení přímo ve vašem počítači (je zapotřebí použít Adobe Acrobat Reader). Doplatek musí zaplatit do dnů od podání přehledu. Daňové přiznání za rok. Pokračujeme tabulkou č. Doplníme příjmy a výdaje, v řádcích až počty měsíců, ve kterých trvala podnikatelská činnost, ve kterých byla OSVČ pojištěna u příslušné zdravotní pojišťovny a vyloučíme měsíce, kdy neplatil minimální vyměřovací zákla tj.


V pondělí jsme radili podnikatelům a živnostníkům, jak postupovat při vyplňování přehledu o příjmech a výdajích pro správu sociálního zabezpečení, dnes se podíváme na přehle který musíte do druhého května podat zdravotní pojišťovně.

Nabízíme ke stažení aktuální formuláře. A poradíme, jak postupovat, abyste neudělali chybu. Osoba samostatně výdělečně činná (dále jen OSVČ) je v souladu s § zákona č. Práce Kurzy Referent v. VZP ČR evidován účet, bude mu přeplatek zaslán poštovní poukázkou. Přeplatky nižší než 2Kč se poštovní poukázkou nevrací. Při posuzování výše přeplatku se přihlíží k tomu, zda plátce nemá vůči zdravotní pojišťovně splatný závazek (dluh na pojistném, penále aj.).


Plná moc k zastupování partnera při zabezpečené elektronické komunikaci s pojišťovnou Potvrzení zaměstnavatele o výši vyměřovacího základu a zaplaceném pojistném - jednotný formulář pro vybrané zdravotní pojišťovny Žádost o odstranění tvrdosti VZP Žádost o snížení zálohy na pojistné pro OSVČ - jednotný. V tabulce číslo je třeba uvést, zda podáváte daňové přiznání a zda toto přiznání zpracovává daňový poradce.

Následuje tabulka číslo kde vyplníte dosažené příjmy a výdaje, v případě zaměstnání i vyměřovací základ zaměstnance (na celkovou výši vypočteného pojistného nemá uvedení vyměřovacího základu žádný vliv). Níže naleznete přehledy Veřejné zdravotní pojišťovny, Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra a Oborové zdravotní pojišťovny. Pokyny k vyplnění přehledu.


Podání datovou schránkou. Přehled o příjmech a výdajích. Vyplněný přehled lze z Účta poslat příslušné pojišťovně datovou schránkou ve formátu pdf. V případě opravného přehledu nezapomeňte vyplnit oddíl K tohoto tiskopisu. V tomto přehledu se kromě daňového základu uvádějí údaje rozhodné pro provádění důchodového pojištění OSVČ, především vyměřovací základy a výše pojistného na důchodové pojištění.


K promlčení nároku na vrácení přeplatku dochází za pět let od uplynutí kalendářního roku, v němž vznikl. Musí tedy být po celou dobu, kdy postupuje jako spolupracující. Pan Hlavatý odevzdá daňové přiznání k 18. Tento termín by byl klíčový pro přípa že.


Poučení k přehledu vzp Jak na založení společnosti s ručením omezeným. Začínáte-li podnikat, je třeba zvážit v jaké formě bude Vaše podnikání probíhat. VZP je třeba zaslat na centrální adresu, a to na VZP ČR, P. Třetí častou chybou je nesprávně provedený odečet celých měsíců, po které byly OSVČ pobírány buď dávky peněžité pomoci v mateřství (PPM) nebo dávky za dočasnou pracovní neschopnost – jde o řádek 28. V přehledu uvedeme zisk (rozdíl příjmů a výdajů), který jsme uvedli v daňovém přiznání.


Do výdajů nesmíme zahrnout platby na zdravotní, sociální, ani nemocenské pojištění ani ztrátu z podnikání z předchozích let. Veškeré informace jsou k dispozici na stránkách ČSSZ a příslušné zdravotní pojišťovny, kterou je pro mě VZP.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky