středa 13. července 2016

Žádost o vydání občanského průkazu

Vydávají se dva typy a to občanský průkaz se strojově čitelnými údaji a bez strojově čitelných údajů. Platnost občanského průkazu se liší podle let žadatele. Povinnost podat žádost o vydání občanského průkazu má každý občan ČR, který dovršil věk let, nejpozději do dnů.


Pracoviště MV pro vyřízení dokladů ve zkrácených lhůtách. Ministerstvo vnitra otevřelo dne 2.

Nemá-li žadatel o vydání prvního občanského průkazu takový dokla ověří obecní úřad obce s rozšířenou působností, u kterého podává žádost o vydání prvního občanského průkazu , na jeho žádost státní občanství občana u úřadu příslušného k jeho vydání. O vydání občanského průkazu lze požádat až měsíců před koncem platnosti stávajícího. Pokud o vydání občanského průkazu požádá občan, který v den podání dovršil sedmdesáti let, bude vydán občanský průkaz s dobou platnosti let. Kdo a za jakých podmínek žádá o vydání občanského průkazu. Místo zákonného zástupce může žádost podat pěstoun, osoba, které byl občan mladší let svěřen do péče, nebo ředitel zařízení pro.


Základní informace k životní situaci. Občanský průkaz je povinen mít občan České republiky, který dosáhl věku let a má trvalý pobyt na území České republiky.

Občan, který byl rozhodnutím soudu zbaven způsobilosti k právním úkonům, může mít občanský průkaz jen v. K vydání občanského průkazu se strojově čitelnými údaji a kontaktním elektronickým čipem se žádný formulář žádosti nevyplňuje, pořizuje se přímo na přepážce. Elektronické podání občana. Pokud občan žádá o vydání občanského průkazu se strojově čitelnými údaji, je při podání žádosti nutná jeho osobní přítomnost, a to z důvodu pořizování fotografie a podpisu. Osoby, které žádají o vydání občanského průkazu , jsou povinny prokázat svou totožnost. Na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů jsou k vyzvednutí připraveny občanské průkazy s datem podání žádosti do 08.


Průkazy lze vyzvednout osobně v úředních hodinách. Stav na přepážkách on-line. Za dítě mladší let žádá o vydání občanského průkazu jeho zákonný zástupce (za přítomnosti dítěte) a doklad přebírá rovněž zákonný zástupce. Občan starší let žádá o občanský průkaz sám a. Požádat o vydání občanského průkazu může občan u příslušného úřadu bez toho, že by předkládal fotografii (úřad pořizuje digitalizovanou podobu občana) a žádost (úřad pořídí tisk žádosti).


S občanem mladším let žádá společně o vydání občanského průkazu i jeho zákonný zástupce. OP může mít i občan, jehož svéprávnost byla omezena. OP lze na žádost vydat i občanovi mladšímu let nebo občanovi.


K vydání nového občanského průkazu je nutné předložit stávající občanský průkaz.

Jedná-li se o vydání prvního občanského průkazu je nutné předložit také rodný list, případně další doklady, osvědčující skutečnosti zapisované do občanského průkazu. V případě důvodných pochybností může být. Zpět Co je potřeba Žádost o vydání občanského průkazu (pořizuje úředník přímo na místě) Fotografie občana (pořizuje úředník přímo na místě) Vlastnoruční podpis (pořizuje úředník přímo na místě) Dosavadní občanský průkaz Další doklady osvědčující skutečnosti potřebné k odstranění případných rozporů zjištěných při zpracování údajů. Schéma řízení statutárního města Brna a Magistrátu města Brna.


Podle hledáte informace konkrétního odboru, můžete využít níže zobrazené schéma členění Magistrátu města Brna, kde se na jedno kliknutí k požadovému odboru dostanete. Vydání občanského průkazu , žádost o občanský průkaz. Tuto povinnost má i občan, je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky