úterý 1. září 2015

Plna moc na prodej auta

Plná moc k přepisu vozidla a zastupování - VZOR. Z právního hlediska je při přepisu vozidla nejprve nutné uzavřít kupní smlouvu. Vlastnictví k vozidlu na kupujícího přechází v momentě, předání vozidla. Od této doby přecházejí na nového vlastníka všechna práva, ale také povinnosti. Na této stránce si můžete stáhnout vzor plné moci, která je nutná v případě, že budete chtít, aby Vás při přepisu nebo odhlášení vozidla, změně SPZ a jiných úkonech na úřadě zastupovala jiná osoba, nebo pokud naopak bude jiná osoba chtít, abyste ji zastupovali Vy.


Ověření podpisů na plné moci lze provést u notáře, na úřadě, na poště nebo na Czech Pointu. Plnou moc lze pochopitelně udělit i opačně. Tuto variantu ovšem nedoporučujeme! To proto, že platí povinnost, která ukládá prodávajícímu přehlásit vůz na nového majitele do pracovních dní od prodeje auta.


Pokud nechcete nebo nemáte čas na převod auta a nechcet s novým majitelem vše obíhat, pak je třeba plná moc , vzor stahujte zde. Co je evidenční kontrola – evidenčka V první řadě je třeba zajet na stk – stanici technické kontroly, v Ústí jsou dvě – Motoristický areál Úžín a Terri s. Vzorová plná moc je ke stažení v příloze níže. Co se samotného přepisu vozidla týče, může plná moc obsahovat i ustanovení ohledně místa, data a způsobu provedení úkonu, ke kterému byl zmocněnec zmocněn.


Při přepisu vozidla je z právního hlediska nejprve nutné uzavření kupní smlouvy. S prodejem a koupí ojetého vozu souvisí nutné administrativní kolečko na příslušných úřadech. Je třeba zajistit přepis z původního na nového majitele a zrušit povinné ručení.


Zrušení povinného ručení je snadné. Stačí své pojišťovně zaslat informaci o prodej včetně prodejní smlouvy. Převod auta v zastoupení je zřejmě nejjednodušší a nejrychlejší cesta, jak se vyhnout složitým schůzkám kupujícího a prodávajícího na registru vozidel.


Pokud se obě strany dohodnou, zařídit potřebné může jen jeden z nich: stačí mu doklady k autu a plná moc. Tato plná moc je udělena pro uzavření jak kupní smlouvy se zájemcem, dále pro inkaso - převzetí kupní ceny, která nesmí být nižší než. Kč, tak i pro podepisování úředních listin. Nyní může oboje provést pouze jeden. Stačí k tomu úředně potvrzená plná moc na přepis auta.


Přepis auta na nového majitele. Zapomeňte jednou pro vždy na původní a zažité postupy. Nový systém je sice o trochu jednodušší, ale také obsahuje některé problematické věci.


Jaké jsou podmínky pro přepis vozidla na nového majitele? Co vše je potřeba a jak převod a přepis vozidla řešit? Potřebujete plnou moc k přepisu auta ? Dle přihlášení vozidla od 1. Pro všechny, kteří potřebují auto jen dočasně nebo po jeho vlastnictví zkrátka netouží. A taky pro ty, kteří si chtějí být svým výběrem stoprocentně jistí.


Váš nejoblíbenější vzor – všeobecná plná moc aktualizovaný podle Nového občanského zákoníku platného od 1. Ujednají-li si to strany, zastupuje jedna z nich druhou v ujednaném rozsahu jako.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky