pondělí 14. září 2015

Inflační kalkulačka

Naše inflační kalkulačka vám umožní porovnat svou inflaci s tou národní. Inflaci v České republice zjišťuje Český statistický úřad (ČSÚ). Inflace představuje růst cen v ekonomice. Na stránkách ČSÚ naleznete míru inflaci vyjádřenou pomocí indexu spotřebitelských cen, který měří náklady takzvaného tržního koše výrobků a služeb. Jak se vyvíjejí v Česku mzdy a nezaměstnanost.


Spořicí státní dluhopisy patří mezi nejbezpečnější způsoby spoření. Dluhopisy ČR mají garanci splacení dlužné částky. Vládní dluhopisy jsou určeny pro drobné investory, jejichž cílem je dlouhodobé a bezpečné spoření prostřednictvím investičních nástrojů. Spotřebitelské ceny vzrostly v prosinci proti listopadu o. Tento vývoj byl ovlivněn zejména růstem cen v oddíle potraviny a nealkoholické nápoje. Meziročně vzrostly spotřebitelské ceny v prosinci o , což bylo o procentního bodu více než v listopadu.


Postarat se o své vlastní peníze může být nelehký úkol, a proto jsme pro vás připravili tuto sekci. Najdete v ní kalkulátory, které by vám měly nejen ulehčit rozhodování při volbě finančních produktů, ale i ujasnit si vlastní situaci. Užitečné rady a tipy pro Vaše peníze. Na setkání s analytiky ČNB uvedla, že v jejich prognóze mezd hraje důležitou roli inflační cíl.


Jinými slovy: pokud lidé očekávají růst HDP 2-procenta, tak k němu připočtou procenta inflaci a mzdy porostou o 4-procent. Ale to se očividně neděje. Místo klasických článků týdne jsem pro vás tentokrát vybral jednoduchou inflační kalkulačku.


Jediným stisknutím zjistíte hned pět údajů, stačí, když zadáte rok narození. Kolik činí dnes hodnota „stovky“ z doby vašeho narození? Kolik hodnoty už ztratila koruna během vašeho života? Riziko inflace znamená nebezpečí, že se v ekonomice zrychlí růst cen zboží a služeb. V takovém případě klesne kupní síla vaší investice.


Proto vždy berte v úvahu nikoliv nominální (tj. skutečně dosažený) výnos, ale výnos očištěný o změnu cenové hladiny (tzv. reálný výnos). Kalkulačka spořicích státních dluhopisů Finanční kalkulačka nabízí rychlý a snadný výpočet výnosu v korunách, který přinesou spořicí státní dluhopisy vlastníkovi za dobu jejich držení. Výpočet je pouze orientační. Specializuji se na úrazové pojištění dětí. Výhodné hypotéky a úvěry na bydlení, pojištění majetku i životních rizik, spoření a investice do penzijních a podílových fondů a nemovitostí, poradenství při nákupu a prodeji nemovitostí.


Maďarský forint si včera připsal necelé čtvrt procento, když větším ziskům zabránila nečekaně nízká inflační data za květen. Skutečné hodnoty se mohou lišit. Navzdory očekávání totiž spadla maďarská ekonomika do deflace, když spotřebitelské ceny v květnu meziročně poklesly o. Cieľom tejto kalkulačky je vypočítať vplyv inflácie na vaše úspory.


Inflácia vyjadrená prírastkom priemerného ročného indexu spotrebiteľských cien vyjadruje percentuálnu zmenu priemernej cenovej hladiny za posledných mesiacov oproti priemeru predošlých mesiacov. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky