pondělí 28. září 2015

Jak prodat firmu

Všichni podnikatelé, kteří chtějí učinit změnu ve svém podnikání nebo ho úplně ukončit, stojí před důležitou otázkou – jak prodat firmu. Rozhodne-li se vlastník firmy k jejímu prodeji, ať už z důvodu únavy či realizace zisku, čeká ho složitý proces, s nímž se běžný podnikatel setkává opravdu jen zřídka. Jsem jednatelem a spolumajitelem společnosti a mojí hlavní pracovní náplní je komunikace s Vámi. Díky mému ekonomickému vzdělání, podnikatelským zkušenostem a znalostem investičního prostředí jsem schopen reálně a objektivně posoudit možnosti naší budoucí spolupráce a dát Vám jasnou představu o realizaci.


Rádi se s Vámi sejdeme a nezávazně se poradíme, jak firmu prodat a jak Vám můžeme být nápomocni.

Můžete se přitom rozhodnout, do jaké míry při prodeji firmy chcete být součástí prodejního týmu, či zda se chcete věnovat jiné činnosti a prodej firmy jen sledovat a dělat zásadní rozhodnutí. Každá další prodleva jen zbytečně snižuje hodnotu společnosti a ztěžuje možnost dovedení procesu prodeje k jejímu zdárnému konci. Firmu provozoval let a čekání na správného investora se mu tudíž bohatě vyplatilo. Začít uvažovat o prodeji, když se přestává dařit, je pozdě.


Nicméně, i takovou firmu lze prodat. Známé rčení praví, že každá věc si dříve či později najde svého kupce. Když český podnikatel přijde s tím, že chce prodat firmu , často na to nebývá připraven, pokud jde o stav vnitřní dokumentace a účetnictví.


Hlavně proto trvá prodej větší české firmy devět až dvanáct měsíců, zatímco v Německu kolem sedmi až osmi a ve Spojených státech se převody firem dojednávají za čtyři až šest měsíců.

Dnes nám Daniel Korabík prozradí, jak prodat tvůj první produkt. Sám založil firmu Dakoni group a pomáhá ostatním prodávat jejich majetek. Děti nemají o firmu zájem. Chtělo by to novou energii do firmy, nastartovat růst, já už jsem unavený a bavilo by mne dělat něco jiného. Získám finanční hotovost a můžu něco dát dětem.


Budu cestovat a užívat si. Oslovte stovky investorů a zájemců o koupi firem z naší databáze. Prodáváte svou firmu ? Komunikujeme s řadou subjektů aktivně hledajících podniky ke koupi ve všech oborech. Díky této rozsáhlé databáze investorů umíme najít vhodné zájemce o vaši firmu.


Chci prodat firmu , jak mám postupovat? Na základě odborné metodiky přesně odhadneme cenu vaší firmy. Následně od vás firmu odkoupíme sami, nebo vám její prodej zprostředkujeme.


Radim vám ukáže cestu prodeje firmy a také ppřípravu na takovou cestu. Pochopíte jaké nástrahy čekají, jak se připravit na typickou situaci, kdy prodávající prodává celožitovní dílo a jen jednou za život. Kdežto kupující už koupil několik firem a dalších desítky firem viděl a jednal s nimi.

Jak začít investovat s tisíci Kč a jak s 5tisíci Kč - Duration: 5:58. Chcete prodat svou firmu nebo její majoritní podíl a získat kapitál na rozjezd dalšího projektu. Máme svoje zásady a pravidla A proto si můžete být jistí, že jsme ti praví pro prodej Vaší firmy. Na osobní schůzce nebo prostřednictvím telekonference získáme informace o vaší společnosti (činnost, historie, finanční ukazatele, důvod prodeje, …), které jsou pro nás důležité abychom zjistili jestli je vaše firma vhodná k prodeji a jak nejlépe prodejní proces nastavit.


Jakmile ve vás rozhodnutí prodat firmu uzraje, neměli byste s dalšími kroky příliš otálet. Zvláště, je-li váš podnik prodělečný, každá prodleva jen snižuje jeho hodnotu. Abyste firmu prodali co nejlépe, je nutné ji na to připravit, tedy provést kroky uvnitř společnosti. Naše společnost vytvořila unikátní postupy, jak prodat firmu , nebo jak koupit firmu , které jsou optimalizované pro podniky střední velikosti. Věříme totiž, že nákup a prodej firmy může být pro kupující či prodávající zajímavý právě tehdy, najde-li „správného partnera“, kterým je akviziční cíl, nebo strategický investor.


Přesto, že se jako majitel firmy nechystáte v blízké době firmu prodat , je podstatné pro vás vědět, jak se hodnota vašeho podniku vyvíjí. Známe situace, kdy ze dne na den, přichází rozhodnutí o prodeji firmy, ať už se jedná o nenadálou nabídku na odprodej firmy nebo změna životní situace. Majitelé firem se často domnívají, že prodat firmu je především o právní stránce, kterou přenechají svému právníkovi, a vše ostatní si vyřeší sami jako většinu záležitostí ve svém podnikání.


Mnoho z nich celý proces skutečně zvládne bez asistence.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky