středa 8. dubna 2015

Nesporný rozvod

Vzory podání - nesporný rozvod = rychlý rozvod. Rozvod na základě dohody manželů je nejmodernějším, nejrychlejším a ve většině případů i nejméně bolestným způsobem rozvodu manželství. Pokud manželé splní všechny zákonem stanovené podmínky a doloží požadované dokumenty, soud manželství rozvede.


Správný termín pro nesporný rozvod je rozvod dohodou. Sporný versus nesporný rozvod manželství.

Nesporný rozvod je jednodušší a snadnější než rozvod sporný. Navzdory představě většiny novomanželů se ne každé manželství vždy vydaří. Pakliže manželství dospěje do fáze, kdy jeho další trvání již není možné, přichází na řadu jeho rozvod. Jako nesporný rozvod (tzv. rozvod dohodou) se označuje scénář, kdy se manželé rozchází, ale zároveň jsou schopni se domluvit na péči o dětech, na majetkovém vyrovnání. Dnes se podrobně podíváme na to, jak nesporného rozvodu docílit.


Soud v tomto případě nezjišťuje příčiny rozvratu manželství. Mezi jeho hlavní výhody patří relativní rychlost a komplexnost.

Nebudete tedy „jen“ rozvedeni, zároveň bude právně ošetřena i otázka vašeho majetku (včetně bydlení) a v neposlední řadě i výchova a výživa nezletilých dětí. Jde o snazší a rychlejší variantu a soud rozvede manželství, aniž by zjišťoval příčiny rozvratu (jedná se o tzv. rozvod bez zjišťování příčin rozvratu). Návrh na nesporný rozvod Vytvořte si společný návrh na rozvod manželství.


Manželé jsou schopni se dohodnout na majetkovém vypořádání a vyživovací povinnosti k nezletilým dětem, které rozvodu předchází. Jednoduše řečeno – buď se manželství ukončí dohodou obou manželů ve všech bodech (souhlas s rozvodem, majetkové vypořádání, péče o děti a výživné) - tehdy mluvíme o nesporném rozvodu. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Taky jsme měli dohodu o dětech, rozvod nesporný , podávali jsme to současně. Napřed musí proběhnout soud o děti, schválení dohody rodičů, potom teprve rozvodový soud. Já to podávala všechno v březnu, opatrovnický soud byl v květnu a rozvodový v listopadu. Délka trvání je řádově v jednotkách měsíců. U sporného rozvodu soud zkoumá existenci a příčiny rozvratu manželství.


Děje se tak proto, že si manželé sice rozvod přejí, ale nejsou schopni se dohodnout na podmínkách pro rozvod nesporný. Ztížený rozvod je nejsložitější záležitostí pro soud i manžele. Aby vás soud rozvedl, musíte jej přesvědčit o tom, že vaše manželské soužití je tak hluboce, trvale a nenapravitelně rozvráceno, že nelze očekávat jeho obnovení.


Základní podmínkou pro úspěšný rozvod manželství dle ustanovení § 7občanského zákoníku je, že soužití manželů je hluboce, trvale a nenapravitelně rozvráceno a nelze očekávat jeho obnovení.

Občanský zákoník umožňuje tzv. Je to v tom případě, kdy se manželé dohodnou na ukončení manželství společně ( rozvod dohodou) a navíc splní zákonem stanovené podmínky. Zajištění právně kvalitních dokumentů k nespornému rozvodu s dohodou o vypořádání společného jmění manželů (SJM). Když s chotěm či chotí kompletně dohodnete a bez rozbrojů se k návrhu na rozvod oba připojíte, půjde o takzvaný nesporný rozvod.


Když návrh podáte formálně správně a předložíte všechny potřebné dokumenty, soud se v ničem příliš nevrtá a manželství rozvede. Rozvod nemusí být Vaše nejhorší zkušenost - ani z finančního hlediska! Podmínky pro nesporný rozvod jste splnili, ale sami si netroufáte sepsat potřebné dokumenty.


Nemovitosti si nedělíte a manželství bylo bezdětné. Z pozice ženy chcete mít u soudu oporu, a tak si přejete, aby vás advokát u soudu zastupoval. Zaplatíte tedy minimálně za tyto úkony: 1) Sepsání návrhu na rozvod manželství.


V předchozím článku “Žádost o rozvod ” jsme vám přinesli několik praktických rad k tomu, co všechno by vaše žádost měla obsahovat v závislosti na tom, jaké manželství rozvádíte. V dnešním článku vám přinášíme vzor žádosti o nesporný rozvod , do které potřebné osobní údaje doplníte. Rozvod je bez pochyby psychicky a časově velmi náročnou záležitostí, už jen proto, že se musí projednávat před soudem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky