čtvrtek 16. dubna 2015

Kde zařídit pas

Praze u úřadu městské části Praha až 22. Jak zařídit pas - Pokud cestujete mimo země tzv. Schengenského prostoru, bude nutností pořídit si cestovní pas.


Schengenu se členské země vzdaly kontrol na svých vnitřních hranicích se státy, které do tohoto prostoru také patří. Kdy děti potřebují vlastní cestovní pas , a kdy jim stačí dětský občanský průkaz? Jak a kde tyhle dokumenty zařídit ?

Následující text přináší shrnutí těch nejdůležitějších informací spojených s cestováním s dětmi. Dali jsme dohromady stručný přehled všeho, co je nutné znát k cestovním dokladům. Zjistíte, jak a kde si zařídit cestovní pas.


Mrkneme i na cestovní doklady pro děti nebo na všechny země, kam se můžete vydat pouze na občanský průkaz. O cestovní pas není nutné žádat v místě trvalého bydliště. Jak dlouho trvá vystavení cestovního pasu? Pro cestování s dětmi do zahraničí platí, že i dítě musí mít vlastní cestovní doklad (občanský průkaz, cestovní pas ). Pokud chcete senior pas využít, musíte kontaktovat přímo jeho provozovatele.


Na webu Na stará kolena senior pasy nenabízíme!

Tam také najdete všechny další podstatné informace a kontakty. Ministerstvo vnitra bylo zřízeno na základě zákona č. Občan zaplatí celý správní poplatek při podání žádosti, pokud cestovní pas převezme u úřadu, kde žádost podal. Votice – Chystáte se jet do ciziny a potřebujete si zařídit pas ? Přinášíme informace z MěÚ Votice o tom, kde a jak si pas zařídit a do kterých zemí je nutné mít pas vystaven. Přečtěte si vše o vyřízení pasu, jeho platnosti, poplatcích za vydání pasu a další užitečné. Kde a jak si zařídit pas ? Náš tip: Podívejte se na seznam úřadů, kde lze vyřídit cestovní pas.


Plánujete letní dovolenou v zahraničí a nemáte platný cestovní pas ? Výsledky dotazu kde zařídit pas na stránkách Vodní dýmky tabáky. U kteréhokoliv obecního úřadu s rozšířenou působností. Nemusíte už podávat žádost dle místa trvalého bydliště.


Zažádat o pas můžete v podstatě kdekoliv. Tam, kde si o pas zažádáte, Vám také doklad vydají. Seznam úřadů, kde lze vyřídit cestovní pas Níže najdete tabulku obecních úřadů obcí s rozšířenou působností, kde je možné zažádat o cestovní pas. Informace jsou platné k 1. Na klasický cestovní pas (platnost let) si počkáteaž jeden měsíc.


Pokud spěcháte, zvolte možnost „bleskového pasu“.

Další nevýhodou je omezená platnost – pouze měsíců. Výjimkou je pouze expresní zhotovení cestovního pasu, ten si lze vyzvednout pouze na úřadě, kde se o něj žádalo. Cestovní pas je nově opatřen biometrickými údaji a je platný deset let.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky