pondělí 30. září 2019

Změna sídla firmy v obchodním rejstříku

Podání návrhu na zápis změny v obchodním rejstříku Poté, kdy je rozhodnuto (příslušným subjektem, či jeho orgánem, a v příslušné formě) o změně sídla , je podnikatel povinen podat bez zbytečného odkladu návrh na zápis změny této zapisované skutečnosti. Jak na změnu sídla firmy v OR? Jakmile máte připraveny všechny potřebné dokumenty (především originál výpisu z katastru a souhlas s umístěním sídla firmy ), můžete přistoupit ke změně sídla firmy v obchodním rejstříku.


Změna sídla firmy v obchodním rejstříku

Pokud chcete ušetřit čas a nervy se zápisem do obchodního rejstříku , nechte změny na nás. Obchodní společnosti vznikají zápisem do obchodního rejstříku (OR). V případě, že se změní některé rozhodné skutečnosti (např. změna společníků, názvu, sídla nebo výše základního kapitálu společnosti), je třeba všechny tyto změny zapsat do OR. Popis právní úpravy změn a jejich zápisů do OR v případě nejběžnější formy obchodních společností. V návrhu na zápis do obchodního rejstříku , ve kterém se navrhuje změna sídla společnosti, již musí být uvedena plná adresa sídla společnosti včetně ulice, čísla popisného a PSČ.


Tento proces může a nemusí být spojen s fyzickým stěhováním provozoven nebo kanceláří firmy. Návrh na zápis změny v obchodním rejstříku. Jakmile dojde k rozhodnutí o změně sídla společnosti, má podnikatel povinnost podat návrh na zapsání změny v obchodním rejstříku.


Navrhovatelem poskytnutí sídla firmy se stává obchodní společnost, která bude jednat prostřednictvím svého statutárního orgánu. Stačí poslat dopis uložený ve formátu PDF a naskenovaný výpis z obchodního rejstříku prostřednictvím datové schránky. Změny v obchodním rejstříku ( změna sídla ,) Neztrácejte již čas a peníze s přípravou změn v obchodním rejstříku vlastními silami a obraťte se na nás. Změnu sídla provedeme v rámci převodu vaší nové (ready-made) firmy a zápisu této změny do Obchodního rejstříku.


Dalším krokem je změna v obchodním rejstříku , který provedete návrhem, ke kterému přiložíte výpis z katastru nemovitostí a souhlas majitele nemovitosti. Tyto dokumenty lze jednoduše nahrát přes webové stránky Ministerstva spravedlnosti. Změna v obchodním rejstříku. V takovémto případě změny sídla s. Poté, co dojde ke změně sídla v obchodním rejstříku , jste povinni: Změnit sídlo firmy na finančním úřadu. V neposlední řadě je nutné tuto změnu nahlásit také na živnostenském a finančním úřadě, ve zdravotní pojišťovně a na úřadu sociálního zabezpečení.


Nezbytnou podmínkou pro změnu obchodní firmy je změna stanov společnosti. O změně stanov společnosti pak může rozhodnout pouze valná hromada společnosti. Platné rozhodnutí valné hromady obchodní společnosti o změně stanov je základem pro předložení návrhu na zápis změny obchodní firmy do obchodního rejstříku příslušnému soudu.


Proto se na tento proces specializuje celá řada společností, které se tímto zabývají. Jestliže bude nové sídlo společnosti v nějakém jiném městě, tak je nutné, aby byla změněna zakladatelská listina. Obecně ve společenské smlouvě stačí uvést pouze obec, v obchodním rejstříku nikoliv - sídlo zde musí být v plném znění. Jak se projeví změna v obchodním rejstříku Jakmile se rozhodnete pro změnu svého sídla , je nutné podat návrh na změnu obchodnímu rejstříku.


Změna sídla firmy v obchodním rejstříku

Ten se zpracuje u rejstříkového soudu. V souvislosti s novou úpravou sídla právnické osoby v občanském zákoníku byla provedena i další změna. Má-li dojít ke změně pouze v rámci stávajícího města, postačí rozhodnutí statutárního orgánu společnosti.


Takový proces může, ale i nemusí souviset s fyzickým přestěhováním provozoven či kanceláří. V současné době vám změnu sídla firmy v obchodním rejstříku zajistí originál výpisu z katastru nemovitostí a souhlas majitele s umístěním sídla vaši firmy. Společně s rozhodnutím o změně sídla firmy máte jako podnikatel povinnost podat bez zbytečného odkladu návrh na zápis změny do obchodního rejstříku.


V tomto případě musíme měnit společenskou smlouvu vždy. Po rozhodnutí o změně sídla je nutno podat návrh na změnu v obchodním rejstříku. Návrh se podává příslušnému rejstříkovému soudu. Vizuální obchodní rejstřík také umožňuje velmi snadno procházet vztahy a vazby mezi firmami a lidmi.


Soud má na rozhodnutí dnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky