pondělí 9. září 2019

Oznámení těhotenství zaměstnavateli

Zákonná opatření ukládají zaměstnavateli zajistit, aby těhotná žena pracovala na takovém pracovišti a vykonávala takové práce, které by neohrozily zdárný průběh jejího těhotenství a nerušený vývoj plodu. Podívejte se, co odborník doporučil mamince ve stejné situaci. Záleží na jejím uvážení. Obecně se doporučuje těhotenství oznámit až ve chvíli, kdy je potvrzené a stabilní, což bývá po ukončení prvního trimestru.


Oznámení těhotenství zaměstnavateli. Spojte oznámení o těhotenství s prozrazením pohlaví Počkejte do chvíle, než budete znát pohlaví svého miminka, a udělejte dvě oznámení najednou. Až budete mít výsledky z ultrazvuku, připravte košíčky a do těsta přidejte pár kapek červeného nebo modrého potravinářského barviva.


Třetí těhotenství jsem v práci oznamovala šéfce asi 7. Ihned to oznámila zaměstnavateli a ten její směny zrušil a ona byla celou dobu doma (jakoby na nemocenské), byla to pro ní pruda, protože musela dodržovat vycházky. Po prvním trimestru nastává doba je vhodné svůj stav oznámit širšímu okolí a zaměstnavateli. Počítejte ale s tím, že na konci 4. New deals listed every day! Easy, fast and secure booking! Your booking instantly confirmed!


Kdy těhotenství v práci oznámíte, je jen na vás. Při řešení problematiky, kdy sdělit zaměstnavateli , že jste v jiném stavu, je dobré vědět, že ze zákona vás k tomu nezavazuje žádná povinnost. Nikde se nestanovuje doba, do kdy byste musela těhotenství oznámit – záleží tedy jen a jen na vás. Book online, Pay at Hotel.


Zákoník práce a těhotenství (vybrané paragrafy a jejich části) § 1(1) Koná-li těhotná žena práci, která je těhotným ženám zakázána nebo která podle lékařského posudku ohrožuje její těhotenství , je zaměstnavatel povinen převést ji dočasně na práci, která je pro ni vhodná a při níž může dosahovat stejného výdělku jako na dosavadní práci. Dámy, prosím vás, co je potřeba předložit v práci, když oznámíte, že jste těhotné a že za několik měsíců odcházíte na mateřskou? Je potřeba nějaké potvrzení od lékaře nebo stačí průkazka? I o tom se diskutuje na Modrém koníku.


Přečti si zkušenosti a názory ostatních. Kdy je vhodné oznámit svému zaměstnavateli těhotenství ? Pro nárok na tuto dávku je nutný tiskopis Žádost o vyrovnávací příspěvek v těhotenství a mateřství. Ten ženě vydá ošetřující lékař nebo gynekolog, v jehož péči je po dobu těhotenství a mateřství. Zaměstnavateli je zakázáno vyžadovat od ženy i dalších osob informace týkající se mj. Může tak činit pouze z důvodu povahy práce (tj. výkon práce, která je těhotným ženám zakázána).


Kdy oznámit těhotenství zaměstnavateli ? Oznámit těhotenství zaměstnavateli je vaše povinnost ze zákona. Zákon ale nestanovuje, kdy to musíte udělat. Obecně si to ženy nechávají až na konec prvního trimestru. Existují ale i povolání, která jsou fyzicky náročná, a zde by se daná žena měla dohodnout se svým lékařem. Tajemství, které nosíte, už brzy praskne – a to doslova.


Tady je chytrých nápadů na oznámení těhotenství , jimiž se můžete se svým partnerem inspirovat. Vtipné foto z ultrazvuku Naskenujte první foto svého miminka z ultrazvuku a vytiskněte pár kopií, které budou tvořit pozadí vašeho oznámení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky