pondělí 13. srpna 2018

Dozorčí rada dopravního podniku

Dozorčí rada pražského dopravního podniku je opět kompletní. Tři občanské demokraty, kteří nedávno na členství rezignovali, nahradili jejich spolustraníci – náměstek primátora Josef Nosek, starostka Prahy Marie Kousalíková a zastupitelka hlavního města Andrea Vlásenková. Následně zvolili nové členy.


Z dosavadních členů zůstanou v dozorčí radě primátorův náměstek Petr Hlubuček (STAN) a bývalý pražský zastupitel Marek Doležel (TOP 09), kteří byli valnou hromadou nejdřív. Nahradil ho Petr Witowski, který je manažerem se zkušenostmi z bankovního sektoru.

Do představenstva rada zvolila také bývalého technického ředitele DPP Jana Šurovského a někdejšího vedoucího odboru investic Filipa Tuláka. Jejím předsedou se stal Adam Scheinherr, náměstek primátora a radní pro dopravu hlavního města Prahy. Místopředsedy se stali Pavel Vyhnánek, náměstek primátora a radní pro finance a rozpočet, společně s analytikem investic Janem Markem a. Prahy, akciová společnost (DPP) je hlavní provozovatel veřejné dopravy – metra, tramvají a autobusů v hlavním městě České republiky Praze a zároveň provozovatel městských drah (speciální a tramvajové), na nichž tuto dopravu provozuje.


Prahy (DPP) na svém jednání tento týden zvolila k 19. Mateje Augustína na neobsazené místo člena představenstva společnosti. Představenstvo DPP tak pracuje v plném, tj.


Právník blízký hnutí ANO totiž čelí podezření ze střetu zájmů.

Radiožurnál zjistil, že jeho advokátní kancelář spolupracovala jak s čínskou společností Huawei, tak. Augustín se již byl představit i zastupitelům ze Spojených sil pro Prahu. Jenže některým členům dozorčí rady pražského dopravního podniku se podle informací Seznamu jeho minulost příliš nezdá. Zda bude dozorčí rada dělat změny v představenstvu nebo vedení DPP, nechtěl Scheinherr komentovat. Středeční zasedání dozorčí rady může proběhnout bez omezení,“ potvrdila mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.


Změny ve čtyřech městských firmách Ke změnám v městkých firmách došlu podle ČTK už v úterý, kdy pražští radní odvolali a zvolili nové členy dozorčích rad. Konkrétně jde o čtyři firmy. Deset z nich vybírají pražští radní jako valná hromada, zbylých pět pak tvoří zástupci zaměstnanců a volí je zaměstnanci dopravního podniku. V Praze provozuje metro, tramvaje, většinu městských. Předseda rady a náměstek primátorky Petr Dolínek potvrdil, že se částka navýší více než dvojnásobně.


Dopravní podnik je městskou akciovou společností. Nesou prý velkou zodpovědnost. Hlavní město dopravní podnik dotuje 11. Ten rezignaci nabídl minulý týden, ale neodstoupil.


Přijali jsme jeho rezignaci. Do boje o nejvyšší pozice v Českých drahách se přihlásila řada zajímavých manažerských jmen.

Podle zjištění LN stojí o posty v představenstvu bývalý šéf pražského dopravního podniku Martin Gillar a náměstek ministryně pro místní rozvoj Václav Nebeský. Dalšími potvrzenými jmény jsou například šéf Drážního úřadu Jiří Kolář nebo dlouholetý. TK to dnes sdělila mluvčí klubu Šárka Kuželová. Augustín v minulosti vedl. Prahu sobě a Piráty volbu nepodpoří.


Důvodem je podle Nouzy to, že Lich podnikal kroky, které vážně ohrožovaly chod podniku. O tom bude potom, bude jednat dozorčí rada , kde máme, kde máme samozřejmě své paretní zastoupení spolu s koaličním partnerem. A budou o tom, o tom jednat, budou o tom jednat lidé, kteří mají tuto otázku na starosti.


Já k tomu nemohu říct nic jiného, než to, že hospodaření dopravního podniku se nijak nezměnilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky