pátek 17. srpna 2018

Dokument o upírech

Get without the ads. Skip trial month free. Unsubscribe from Mira K? Australan Novozélanďan Taika Waititi, kterého pravděpodobně neznáte, ale režíroval před pár lety dosti vydařený dokument o upírech ,. Za legendami o upírech stojí možná nemoc krve. Za mýty o upírech může stát jedna z těchto porfyrií: erytropoetická protoporfyrie.


Jsou to totiž krvežízniví vampýři! Dokument odhalil dění v nemocnici a chyby lékařů. Novozélandským filmařům stačil jen nějaký ten stroužek česneku a pár krucifixů, aby bez bázně a hany natočili skvělý, poučný a průkopnický dokument o jejich trpkém neživotě v dnešním Wellingtonu. A není to jen o okusování krkavic štětek a panen. Přestože už všichni mají.


Nicméně jde o nemoc dosti vzácnou a nezdá se pravděpodobné, že by mohla být základem mýtu. Kromě toho je celá hypotéza založena na moderních představách o upírech a neodpovídá příliš původní mytologii. Vliv ovšem mohly mít i jiné nemoci jako tuberkulóza nebo mor.


O upírech toho bylo napsáno už mnoho. Vzpomeňme jen, kolik filmů bylo natočeno o Drákulovi. Naprosto nadšení byli diváci během i po projekci novozélandské komedie Co děláme v temnotách. Ve Varech je tento fiktivní dokument o upírech uváděn pouze dvakrát. Pokud jste nestihli včerejší projekci, kterou uvedl multiumělec Vladimír 51 nenechte si ve čtvrtek ujít druhou a poslední (1.


2– Kino Čas). Historický původ vampýrských legend nepochází z Transylvánie, ale z Českého Krumlova. Není to však tak dávno, co byly v Českém Krumlově nalezeny hroby, které do tohoto obrovského vědra pomluv a mýtů hodily i. Samozřejmě mě dokument velmi zaujal.


Již při úvodním záběru na tým archeologů s laptopy při práci na místě nálezu mne velmi pobavil a se skutečností neměl nic. Technické problémy prosíme hlašte na support kinobox. Své podněty a připomínky pište na redakce kinobox. Partneři Press Staré stránky CFN.


Natáčení některých filmů bývá poněkud dobrodružnější. Pokud se třeba rozhodnete vytvořit dokument o upírech , je dobré mít jejich slib, že vás nevysají, a pro jistotu není od věci nesundávat z krku krucifix. Viago, Deacon a Vladislav spolu nenápadně žijí ve starém domě, ve sklepě pak vegetuje ještě Petyr, na.


Guy Goma – vtipná historka z BBC, stará už Let. Choose someone to be the agent. Determine what type of power of attorney is needed. Pursue legal guardianship if you cannot obtain power.


Horory, podle skutečné události. Nemoc může vysvětlit legendy o upírech a vlkodlacích. Porfyrie by také mohla vysvětlovat staré legendy o upírech a vlkodlacích. Podle jeho racionálního vysvětlení byly během středověku, kdy byly lékařské a vědecké poznatky. Jednalo se o zcela klasický způsob pohřbívání, jež se praktikoval v 18.


Na motivy životního příběhu kněžny byl natočen rakouský dokument : Kněžka upír, v kterém se dokonce tvrdí, že právě ona byla původní předlohou románu „Dracula Brama Stockera.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky