středa 4. dubna 2018

Plná moc

Formulář plná moc využijí všechny fyzické osoby, které v určitých situacích potřebují svěřit svou moc jiné osobě, zejména pak při vyřizování některých životních situací. Uvedená ukázka formuláře plné moci zachycuje svěření plné moci do rukou druhé osoby za účelem jednání na katastrálním úřadě v daném městě. Ve valné většině případů je vyžadována písemná plná moc , což je samozřejmě vhodnější.


Zmocnitel určuje rozsah plné moc včetně časového omezení, od kdy do kdy je plná moc platná. Generální plná moc ke stažení. Plná moc generální může být i na dobu neurčitou.

Je doporučeno v případě zásadnějších písemností požádat o pomoc odborníka. Osoba, která na základě plné moci někoho jiného zastupuje, se nazývá „zmocněnec“ a ten, který uděluje plnou moc , se nazývá „zmocnitel“. Takáto plná moc sa využíva hlavne v prípadoch, ak daná osoba, ktorá splnomocnenie dáva, napríklad odcestuje na dlhší čas a potrebuje, aby boli za ňu vybavené veci na úrade, preberanie pošty a podobne.


V prípade, že aj Vy potrebujete spísať plnú moc z nejakého dôvodu, využite praktické vzory zdarma. Váš nejoblíbenější vzor – všeobecná plná moc aktualizovaný podle Nového občanského zákoníku platného od 1. Ujednají-li si to strany, zastupuje jedna z nich druhou v ujednaném rozsahu jako. Pokud je plná moc omezena na provedení určitého úkonu, zaniká provedením tohoto úkonu.


Pokud se však jedná o všeobecnou a časově neomezenou plnou moc , tato zaniká odvoláním zmocnitelem, případně vypovězením zmocněncem nebo smrtí zmocněnce. Z plné moci musí být jednoznačně zřejmé kdo koho k čemu opravňuje.

Zmocnění se ovšem nevztahuje na oprávnění činit úkony v rámci případného správního řízení, (v jehož výsledku je vydáváno správní rozhodnutí). Z dokumentu ale musí být zřejmé, že se jedná o plnou moc a kdo koho a hlavně k jakým úkonům zmocňuje. Pro účely změny vlastníka v registru vozidel postačí do plné moci vypsat, že se plná moc uděluje k tomuto úkonu. Například u právních služeb, kdy advokát ke konání před protistranou a soudem potřebuje od svého klienta plnou moc , je právník zmocněnec a klient zmocnitel. Plnou moc uděluje zmocnitel zmocněnci.


Zde vzor generální plné moci ke stažení. V této moci není ale specifikován určitý úkon. Na této stránce si můžete stáhnout vzor plné moci, která je nutná v případě, že budete chtít, aby Vás při přepisu nebo odhlášení vozidla, změně SPZ a jiných úkonech na úřadě zastupovala jiná osoba, nebo pokud naopak bude jiná osoba chtít, abyste ji zastupovali Vy. Zmocněnec je rovněž oprávněn ustanovit si za sebe zástupce v rozsahu udělené plné moci.


V případě jakéhokoli rozporu mezi českou a anglickou verzí této plné moci je rozhodující česká verze. Ačkoliv není zákonem výslovně požadováno, aby plná moc byla v případě poskytování poštovních služeb úředně ověřena, přesto v souladu s § odst. PLNÁ MOC pro jednání v zastoupení V případě, že jednáte v zastoupení zákazníka společnosti ČEZ Prodej, a. Pro sepsání plné moci můžete použít následující vzor. Zakoupili jste u nás přívěsný vozík ale jste časově zaneprázdněni a nestíháte jej samy přihlásit na dopravním úřadě ? Připravili jsme pro Vás plnou moc kterou stačí vytiskout, vyplnit a nechat ji úředně ověřit, to můžete buď to na obecním uřadě s rožšířenou působností a nebo na každé větší poště. Tato plná moc je platná po dobu tří měsícůode dne jejího podpisu Zmocnitelem.


Formulář na plnou moc je specifický tím, že obsahuje různá měnitelná pole. Z právního hlediska je při přepisu vozidla nejprve nutné uzavřít kupní smlouvu. Vlastnictví k vozidlu na kupujícího přechází v momentě, předání vozidla.

Od této doby přecházejí na nového vlastníka všechna práva, ale také povinnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky