pondělí 23. dubna 2018

Křivá výpověď

Spáchá jej ten svědek, který před soudem nebo mezinárodním soudním orgánem, před soudním komisařem, před orgánem činným v trestním řízení anebo před vyšetřovací komisí Poslanecké sněmovny bude lhát o okolnosti, která má pro dané řízení. Nepravdivá, křivá , lživá výpověď u soudu - trest, postih, sankce za tento trestný čin Kliknutím zde získáte zkrácenou URL adresu této stránky. Podpořili tak Půčkovu výpověď. Záznamy z kamer ale ukázaly, že Půček pil pivo i tvrdý alkohol a na stole byl zřejmě i kokain.


Rozsudek nad oběma muži za křivé svědectví je zatím nepravomocný. Soudy ale netrestají jen křivá svědectví, ale i nepravdivé znalecké posudky. Alžběta Waloszková způsobila autonehodu s ublížením na zdraví, protože zaspala a spěchala do nemocnice Třinec - SOSNA přebrat službu na oddělení pohotovosti této nemocnice. Pokud by křivá výpověď obsahovala i úmyslně nepravdivé obvinění z trestného činu, bylo by takové jednání kvalifikováno též jako trestný čin křivého obvinění s trestem odnětí svobody do dvou let v nejméně závažném případě, ale i se sazbou od tří do deseti let odnětí svobody v případech nejzávažnějších. Výpověď svědka pak není dozajista nejsilnějším důkazním prostředkem, ovšem v té které věci je často důkazem zásadním.


Zákon tedy ukládá povinnost každé fyzické osoby, která není účastníkem řízení, dostavit se na předvolání soudu a vypovídat jako svědek. Kryli grázla z BMW Půčka, který opilý zabil dívku. Dva kamarádi svědčili ve prospěch řidiče Marka Půčka a státní zástupce na ně teď podal žalobu. Pachatelem přečinu křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku podle § 3odst. Zastupitelé kývli na ukončení smluvních vztahů s ECE.


Před sedmi lety schválili městští. Křivá výpověď svědka Fotbalový stadion postaví město samo. Lži u českých soudů velmi snadno procházejí, shodují se soudci a právníci.


Naposledy na to upozornil případ Lucie Doskočilové, proti níž svědčili detektiv obchodního domu a vyšetřující policista. Oba ji označili za pachatelku krádeže. Tou ale ona nebyla, skutečná zlodějka jen policistům nadiktovala její nacionále a oni na to skočili.


Ačkoliv svědci nemluvili. V Třebíči v psychocentru jsme nikdy neřešili, že bych já týral syna Tomáše. Je to dokonce nesmysl. To jsme zcela určitě v Třebíči neřešili a ani nemohli řešit, neb Tomáš u nás už přes půl roku nebydlel. Otec Lukáše Nečesaného Luděk podal trestní oznámení na znalkyni Lenku Čermákovou z případu svého syna.


Podle dokumentů ji viní z křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku. Kamarádka pachatele , která byla přítomná napadení s dalšími dvěma svědky, které později u výslechu zatajila. Policie tvrdí,že nemůže svědky dohledat ikdyž bylo zřejmě jasné, že se dobře znali. Jak v této situaci dále postupovat aby byli tito svědci, kteří si napadení pravděpodobně natáčeli na mobilní telefon dohledání.


Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Je sporné, zda výpověď cizince v uvedeném případě hodnotit jako výpověď odvozenou či výpověď původní. Soudy obou stupňů si jako při ping-pongu případ přehazovaly mimo jiné s tím, že soud prvního stupně tvrdil, že výpověď cizince byla z důvodu neznalosti českého jazyka nevěrohodná.


Hradec – Svědkyně neříkala pravdu, je trestně stíhána. Hradci, při hlavním líčení v trestní věci dvou obžalovaných, pro přečin násilí proti úřední osobě, po náležitém poučení v této trestní věci, měla uvést záměrně. Musíte opravdu vypovědět to, co je vám známo o skutečnostech důležitých pro soudní rozhodnutí.


Křivou výpověď je třeba prokázat 26. Budějovice – Na silnici na Prachaticku došlo 25. Nissanu Almera a Hondy Civic. Benešov - Dva očití svědci tragické dopravní nehody jsou podezřelí, že na policii a následně i před soudem nemluvili pravdu.


Oba byli obviněni z ;trestného činu křivá výpověď a nepravdivý znalecký posudek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky