pondělí 9. dubna 2018

Doklady pro vydání cestovního pasu

Ministerstvo vnitra bylo zřízeno na základě zákona č. VYDÁNÍ A PŘEVZETÍ CESTOVNÍHO PASU Jestliže se chcete vydat dále než do států Schengenského prostoru, neobejdete se bez pasu. Jediný typ pasu , který se dnes vydává, je biometrický pas se strojově čitelnými údaji. Musí jej vlastnit všichni, včetně dětí mladších let.


Zapisování dětí do pasů rodičů bylo zrušeno k 1. Jaké jsou lhůty pro vyřízení.

Cestovní průkaz vydává ZÚ ČR v co možná nejkratší době, jakmile jsou splněny podmínky stanovené pro jeho. Pro vystavení cestovního pasu s biometrickými prvky, s platností na let a 30-ti denní lhůtou pro jeho vydání , potřebujete předložit pouze platný občanský průkaz, fotografie bude pořízena přímo na pracovišti cestovních pasů. Poplatek za tento cestovní pas je 60- Kč. S individuálními dotazy ohledně vydání cestovního pasu ČR se lze obrátit na výše uvedené telefonní číslo.


Občan nepodává žádost o vydání cestovního pasu na vyplněném úředním tiskopisu, pouze předloží doklady potřebné k vydání cestovního pasu , např. Občan nepředkládá fotografii, protože fotografii pořizuje příslušný úřad při podání žádosti - proto se k němu občan musí osobně dostavit. Upozornění pro klienty na vozíku.


Na vyvolávacím systému prosím zvolte ikonu s příslušným piktogramem.

Proč tak dlouho trvá vydání cestovního pasu ? Proč má vlastně pořízení cestovního pasu standardní lhůtu dní, když ve zkrácené lhůtě to jde daleko rychleji? Zákonná 30denní lhůta pro vydání cestovního pasu je maximální a nepřekročitelná. V praxi ale bývají cestovní pasy vydávány ve lhůtách výrazně. Legislativa: vyhláškač. Odkazy: Stránky MVČR – Užitečné informace o vydávání.


Co musíte předložit k vydání cestovního pasu ? Děti do let si pro pas musí přijít osobně se zákonným zástupcem. Hotový cestovní pas převezme zákonný zástupce. Občané ve věku až let musí přijít osobně se zákonným zástupcem, ale pas už přebírají osobně a přítomnost zákonného zástupce není nutná. Lhůty pro vydání cestovního pasu. Orgánu příslušnému k vydání cestovního dokladu občan předkládá matriční doklady v. Pokud občan podal žádost o vydání cestovního pasu u zastupitelského.


Vydávají se pasy s biometrickými prvky , tj. O vydání cestovního pasu musí žadatel požádat u kteréhokoliv obecního. Kdo podává žádost o vydání cestovního pasu : Žádost o vydání cestovního pasu může podat občan starší patnácti let. Nepřikládá se fotografie, fotografii pořizuje úředník při podání žádosti.


Zpracovaná žádost se vytiskne s vyobrazením obličeje a podpisem občana a předloží se.

Vydání cestovního pasu do dnů v Rakousku 790€, na Slovensku 33€, v Německu 60€ a v Polsku 140ZŁ, takže z okolních států je u nás vydání pasu nejlevnější. Pokud je pro Tebe problém zaplatit jednou za let 6Kč,tak snad raději seď doma, útrata v první restauraci bude dražší, než vystavení biometrického pasu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky