pondělí 26. února 2018

Žádost o občanský průkaz

B) V žádosti se vyplňují pouze zvýrazněná pole. Osobní žádost o občanský průkaz. Obvykle si můžete o občanský průkaz zažádat osobně na Obecním úřadě s rozšířenou působností. V tom případě budete potřebovat materiály, o kterých jsme mluvili v minulém odstavci. Méně obvyklým způsobem, o kterém mnoho lidí ani neví, je.


Při přijetí žádosti se občanovi vrátí předložené doklady.

Občanský průkaz si vždy musí občan vyzvednout osobně. O občanský průkaz musíte požádat osobně. Předem nevyplňujete žádný formulář, pouze si přinesete uvedené doklady.


Na místě vás úředník vyfotografuje a vytiskne žádost s potřebnými údaji. Podpisem potvrdíte jejich správnost a úplnost. Standardně se vydávají občanské průkazy se strojově čitelnými údaji v podobě malé karty.


Informace o změnách ve vydávání občanských průkazů od 1. II) Žádost o vydání prvního občanského průkazu občanovi , který má trvalý pobyt na ůzemí České republiky je třeba předlož it : Rodný list.

Do k lad o státnim občanství občana, jemuž má být vydán první občanský průkaz , vzniknou-Ii důvodné po chybnosti o tomto údaji. Pokud žádá za dítě zákonný zástupce, prokáže též svou totožnost svým platným občanským průkazem nebo cestovním dokladem. Book your Hotel in Oban online.


Situated in the best rated area in Oban, this hotel has an. Easy and Secure Online Booking. New deals listed every day! Easy, fast and secure booking!


Základní informace k dané životní situaci. Užitečné informace o vydávání občanských průkazů a cestovních pasů. Dále lze podat žádost občanský průkaz ve zkrácené lhůtě, a to:.


Zažádat lze na kterémkoliv úřadu obce s rozšířenou působností. To je velká změna oproti dřívějšímu způsobu, kdy se mnozí museli vracet do místa svého trvalého. V době podání žádosti není možné určit, s jakou dobou platnosti bude občanský průkaz vyroben, neboť rozhodující skutečností je v tomto případě den výroby, kdy je občanský průkaz vytištěn. Pokud je občanský průkaz vyroben ještě před dovršením let, bude se jednat o tzv.


Občan, který byl rozhodnutím soudu zbaven způsobilosti k právním úkonům, může mít občanský průkaz jen v případě, že o jeho vydání požádá soudem ustanovený opatrovník nebo jiný zákonný zástupce. K vydání občanského průkazu se nevyplňuje žádost a nepřikládá fotografie. Vydání občanského průkazu, žádost o občanský průkaz 0.

Občan, který dosáhl věku let, má povinnost požádat o občanský průkaz do dnů po dosažení věku let. Místo zákonného zástupce může žádost podat pěstoun, osoba, které byl občan mladší 15ti let svěřen do péče, nebo ředitel zařízení pro výkon ústavní výchovy. OP může mít i občan, jehož svéprávnost byla omezena.


OP lze na žádost vydat i občanovi mladšímu let nebo občanovi, který nemá trvalý pobyt na území České republiky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky