středa 28. února 2018

Vízum egypt

Vízum vyřídíte po příletu u imigrační přepážky na mezinárodním letišti (Káhira, Luxor, Marsa Alam, Hurghada). Výměnou za $ dostanete turistické vízum platné dní bez možnosti prodloužení a opakovaného vstupu. Platba eury je také často možná, ale kurz vůči dolaru bude zřejmě brán jako 1: takže proděláte.


Pokud občan ČR cestuje pouze do sinajských resortů Šarm aš-Šajch, Nuwejba, Dahab či Taba, tak do dní pobytu není zapotřebí víz. Vízum nebudete potřebovat ani v případě, kdy na egyptském letišti přestupujete z jednoho mezinárodního spoje na druhý, a kdy je tím pádem pro vás Egypt pouze tranzitní zemí.

Platí však dodatečné podmínky. Není totiž potřeba do resortů na Sinajském poloostrově jako Dahab, Nuwejba, Šarm aš-Šajch nebo Taba. Jak zařídit vízum do Egypta?


Ač patří Česká republika mezi top výběr zemí, jejichž občané si nemusejí při cestování světem příliš často vyřizovat vstupní víza, najde se i přes to pár zemí, kde se bez něj bohužel neobejdete. Mezi tyto země patří i hojně navštěvovaný a mezi Čechy populární Egypt. Vízum má platnost dní a nedá se prodloužit.


Za vízum zaplatíte USD.

Egypt e-Visa Portal Get your e-Visa now e-Visa processing steps. Take a few seconds to get yourself signed up. An e-Visa for Egypt can be obtained through an online application without the need to visit the embassy.


Egypt je rájem pro každého, kdo si chce užít rozmanitou dovolenou se vším všudy! Koupání a potápění v Rudém moři, pravé pouštní dobrodružství, jízda na velbloudech a čtyřkolkách, plavba po Nilu ke starověkým chrámům a hrobkám a mnoho dalšího na vás čeká v této africko-asijské zemi! Chcete procestovat Egypt , vždy jste toužili vidět pyramidy v Gíze?


Nebo plánujete návštěvu Luxoru na jihu Egypta, který skrývá starověký chrámový komplex Karnak a Údolí králů? Se zajištěním víza vám rádi pomůžeme. Egypta potřebují vízum , rádi vám poradíme.


Zdroj: webové stránky MZV. Zpět na přehled informací o Egyptu a nabídku zájezdů. Vízum , které dostane, se nalepí na prázdnou stránku vašeho pasu.


Pak přistoupíte k pasové kontrole, úředník vloží váš pas do malého čtecího přístroje (doporučuji vytáhnout ještě předtím z obalu, jinak se vám může stát, že obal poškodí, když bude chtít stranu s vaší fotografií zeskenovat). Při organizované turistice (zájezdy cestovních kanceláří) je vízum udělováno za poplatek přímo na letišti v Egyptě. Držitelé českého pasu mohou o víza žádat také při příletu na letiště.


Vízum je možné získat na egyptském velvyslanectví v Praze.

Egypt striktně trvá na dodržení 6měsíční lhůty platnosti pasu po ukončení pobytu v Egyptě. Egyptské víza sa vydávajú priamo na letiskách v Káhire, Hurgháde a Sharm-el Sheikhu. Víza je možné získať aj na niektorých hraničných priechodoch, napríklad v Tabe, na hraniciach s Izraelom. Egipt uvaja elektronski vizum (e- vizum ). Sistem bo nadomestil izdajo vizumov na meji. Vizum ni potreben za imetnike diplomatskih in službenih potnih listov - do dni.


Doporučená doba pro podání žádosti je nejméně dnů před vstupem na území.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky