úterý 19. dubna 2016

Záznam o dopravní nehodě

Přesto lze doporučit tzv. Evropský záznam o dopravní nehodě , který současně doporučujeme všem řidičům vozit v autě s sebou. Tento formulář je navržen tak, aby v kritické situaci po dopravní nehodě vedl její účastníky k tomu, aby neopomněli uvést důležité skutečnosti stanovené zákonem do formy záznamu.


Svědci: Jména, adresy, tel. VOZIDLO A ZÁZNAM O DOPRAVNÍ NEHODĚ 1.

Datum nehody: Místo: Místo:. Kde záznam o dopravní nehodě sehnat? Vzorový záznam o dopravní nehodě dostanete od své pojišťovny při uzavření pojištění vozidla. Získat lze i na pobočkách pojišťovny, případně ho můžete stáhnout přes internet.


Na svých stránkách má záznam o dopravní nehodě třeba Česká asociace pojišťoven. V souladu s ustanovením § odst. Záznam o dopravní nehodě je nutné sepsat vždy, pokud dopravní nehoda nepodléhá oznamovací povinnosti Policii České republiky.


Policii musíte zavolat vždy, pokud dojde k usmrcení či zranění nebo škodě na majetku třetí osoby, případně pokud je škoda vyšší než sto tisíc korun českých na jednom z vozidel včetně přepravovaných věcí.

Jedná se o evropský záznam o dopravní nehodě , existuje i jeho cizojazyčná varianta, obsah je vždy stejný. Zákon nestanovuje povinnost použít konkrétně daný formulář. Nemá-li ani jeden z účastníků nehody vzor záznamu o dopravní nehodě u sebe, stačí, pokud potřebné údaje a informace sepíší na papír a stvrdí je. Na rozdíl od toho, který si stáhnete z internetu. Vyplní fiidiãi obou vozidel.


Místo (ulice, ã. domu resp. kilometrovník) 5. Zakreslete nehod ový děj včetně postavení vozidel a oblastí poškození vozidel. Ohlídejte si prohlášení viníka, že odpovídá za nehodu. Tento Záznam o nehodě (dále jen „ záznam “) použijte při dopravní nehodě v ČR nebo v zahraničí. Obsah a forma přední strany formuláře je shodná ve všech evropských státech i ve všech jazykových mutacích. Jak postupovat po dopravní nehodě 1. V takovém případě by měli účastníci nehody vyplnit evropský záznam o dopravní nehodě.


Co musí záznam o dopravní nehodě obsahovat, vyplývá ze zákona č. Záznam musí obsahovat identifikaci místa a času dopravní nehody, jejích účastníků a vozidel, její příčiny, průběhu a následků. Může to potkat každého z nás – někdy naše cesta autem skončí dřív, než bylo plánováno a rozhodně to není v cíli, který jsme si přestavovali. Pokud se stanete účastníkem. Víte, kdy nemusíte volat Policii k dopravní nehodě ?

Informace o formuláři. Kamery do auta: Důkazní materiál při dopravní nehodě. Asi neexistuje lepší důkazní materiál, než kvalitní záznam z videokamery. Rychlý a snadný způsob, jak vyplnit formulář ZÁZNAM O DOPRAVNÍ NEHODĚ oběma řidiči vozidel pro následné předání těchto informací pojišťovně.


Formulář slouží pojištěnému jako záznam o dopravní nehodě. Má-li druhý účastník nehody tentýž formulář v jiném jazyce, můžete jej bod po bodu na základě vlastního formuláře přeložit. Pro pohodlnější vyplnění.


Elektronická verze Záznamu o dopravní nehodě pro EU ONLINE. Po vyplnění lze formulář odeslat na uvedené kontakty, nepotřebujete papírovou verzi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky