pondělí 18. dubna 2016

Vyživovací povinnost na manželku

APR Representative Variable. Whenever You Want For Free. Over 4Stores Nationwide. Available - Including Sundays!


Takže když nebudete mít z čeho žít, výživného byste se měli domáhat nejdřív na svém muži či ženě, teprve pak na potomcích.

Na výživné tak možná máte nárok i vy. Každý z rodičů má zkrátka vůči svým dětem vyživovací povinnost , a to bez ohledu na to, zda s ním žije ve společné domácnosti, či nikoliv. Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nevíte, jak dlouho má manžel vyživovací povinnost na bývalou ženu po rozvodu. Kč, protože jeho bývalá žena je v částečném invalidním důchodu a nikdy už nechce chodit do práce.


Jenže strašně utrácí a za půl roku má. To znamená, že manžel se může domáhat výživného nejprve na druhém manželovi a teprve pokud ten nemůže svou vyživovací povinnost plnit, mají vyživovací povinnost děti. Jako, že byste měl živit bývalou manželku.


Nikdy jsem o ničem takovém neslyšel a vážně si myslím, že nic takového fakt neexistuje.

Naopak ona má pořád vyživovací povinnost na děti, takže po ní ty alimenty můžete a možná i měl žádat soudně. Neplní-li jeden z manželů tuto povinnost , určí soud na návrh některého z nich její rozsah, přičemž přihlédne k péči o společnou domácnost. Zánik vyživovací povinnosti rodičů k dítěti.


Obecně lze říci, že vyživovací povinnost rodiče k dítěti trvá po dobu, po kterou není dítě schopno se samo živit a je tedy svou výživou odkázáno na rodiče. Tento předpoklad je zakotven v ust. Tato povinnost trvá o po rozvodu a nejčastěji je řešena tak, že otec (bývalý manžel) platí matce (bývalé manželce) pravidelně každý měsíc částku, kterou stanový soud. Free Delivery on All Orders or Collect In Store. Když přestal pobírat podporu v nazaměstnanosti, poradil mu kamará aby se obrátil na bývalou manželku s žádostí o výživné.


Your Product In A Store Near You. Manželka jeho požadavek samozřejmě odmítla. Dobrý den,může manželka požádat o vyživovací povinost na sebe,když jsme rozvedený,děti mám v péči já,soudem jí byly stanoveny alimenty,které neplatí? Vyživovací povinost na manželku ? Doplňuji:A když manželka ještě před rozvodem dala sama výpověď z práce?


Pro vyživovací povinnost rozvedených manželů platí obdobně obecná ustanovení o výživném. Asi by bylo na místě zmínit, že se občanský zákoník kromě vyživovací povinnosti mezi manžely, rozvedenými manžely a rodiči a dětmi zabývá i vyživovací povinnost mezi ostatními příbuznými. Zde platí pravidlo, že vzdálenějším příbuzným náleží vyživovací povinnost , pokud ji nemohou plnit příbuzní bližší.

Teprve potom mají vyživovací povinnost vůči ní její děti. Příspěvek na výživu rozvedeného manžela má nižší rozsah než vyživovací povinnost mezi manžely. I po rozvodu může dokonce nastat situace, že musí bývalý manžel své bývalé manželce poskytnout stejné podmínky jako má on. Výživné jako v době manželství. Obecně je známý fakt, že existuje výživné na dítě nebo výživné na manželku.


Pokud někdo tuto povinnost. Při soustavné přípravě dítěte na budoucí povolání (studium) je vyživovací povinnost určena do let dítěte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky