středa 24. března 2021

Zrušení údaje o místu trvalého pobytu

Zrušení údaje o místu trvalého pobytu

Krásná kuchyně Platinum Skladem. Nejnižší ceny a dodání do dnů! Nábytek za výprodejové ceny. Vyberte si z široké nabídky.


Občan, kterému byl zrušen trvalý pobyt, je povinen požádat o vydání nového občanského průkazu do pracovních dnů po dni, kdy nabylo právní moci rozhodnutí o zrušení údaje o místu trvalého pobytu. Za podání návrhu na zrušení údaje o místu trvalého pobytu zaplatí žadatel. Zrušení údaje o místu trvalého pobytu. Vzory ke správnímu řízení o zrušení údaje o místu trvalého pobytu Vzory ke správnímu řízení o zrušení údaje o místu trvalého pobytu.


Návrh na zrušení TP (doc, kB) - aktualizováno dne 26. Spis košilka (doc, kB) 3) Sběrný arch spisu (doc, kB) 4) Oznámení o zahájení řízení § odst. Za správní řízení, v němž se rozhoduje o zrušení údaje o místu trvalého pobytu , se dle novely zákona vybírá správní poplatek 10- za každou osobu, které se ruší údaj o místu trvalého pobytu. Správní poplatek je splatný před provedením úkonu, bez uhrazení správního poplatku není možno provést správní. Lze požádat o zrušení údaje o trvalém bydlišti osobě (pouze) na dané adrese již nebydlící.


Zrušení údaje o místu trvalého pobytu

Upozornění: nelze požádat o zrušení ke své osobě – nelze se tzv. Evidování údaje o místu trvalého pobytu na úřadě je pouze dočasné, jako výsledek dále uvedeného správního řízení pro osobu, jíž. Book Kostanjevica na Krasu Hotels. Book your Hotel in Kostanjevica na Krki.


Podání návrhu na zrušení údaje o místu trvalého pobytu je jediný způsob, jak zrušit jiné osobě trvalý pobyt. Podáním návrhu na zrušení údaje o místu trvalého pobytu v místě trvalého pobytu rušené osoby a jeho podáním na ohlašovně je zahájeno správní řízení. Co je třeba předložit. Oprávněná osoba dokládá: nájemní smlouvu nebo výpis z katastru nemovitostí (současný), tedy vztah k danému objektu.


Zrušení údaje o místu trvalého pobytu

Proti rozhodnutí o zrušení údaje o místu trvalého pobytu je možno podat odvolání do dnů ode dne oznámení ke Krajskému úřadu Olomouckého kraje podáním učiněným u odboru správních činností, oddělení evidence obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů Magistrátu města Olomouce. Správní orgán rozhodne o zrušení údaje o místu trvalého pobytu , zaniklo-li užívací právo občana k objektu nebo jeho vymezené části, jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo trvalého pobytu a občan tento objekt neužívá. Jedná se o podmínky kumulativní, to znamená, že musí být obě splněny současně a. Pokud je rozhodnuto o zrušení údaje o místu trvalého pobytu , ze zákona se po nabytí právní moci rozhodnutí občanovi zavede adresa sídla ohlašovny, v jejímž územním obvodu mu byl trvalý pobyt zrušen - viz. Občan je povinen do pracovních dnů požádat o nový občanský průkaz.


Z moci úřední jde o případy (viz. § odst. písm. a) a b) citovaného. Občan České republiky může mít jen jedno místo trvalého pobytu na našem území a to v objektu, který je určen pro bydlení, ubytování nebo individuální rekreaci a označen číslem popisným nebo evidenčním popřípadě orientačním. Identifikační kód — 2. O zrušení údaje o místu trvalého pobytu může správní orgán rozhodovat pouze v případech, kdy je údaj o místu trvalého pobytu rušen občanu České republiky.


Osoba, která podává návrh na zrušení údaje o místu trvalého pobytu (dále jen „navrhovatel“), musí být starší let. Po nabytí právní moci rozhodnutí o zrušení údaje o místu trvalého pobytu se do informačního systému zapíše občanovi adresa sídla ohlašovny, tj. Na základě novely zákona oč. Ohlašovna vydá o zrušení údaje o místu trvalého pobytu rozhodnutí.


Vladimíra Nováka, nar.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky