pondělí 7. října 2019

Zákon o elektronických komunikacích

Zákon o elektronických komunikacích

Zákon o pozemních komunikacích. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ § 1. Tento zákon nadobúda účinnosť 1. Evropské unie, nahradil zákon č. Rozhovor o operátorech se senátorkou Alenou Dernerovou. Titul je dostupný i jako E-kniha Kniha je dostupná v ASPI 9Kč Tištěná kniha Skladem - expedice do pracovních dnů.


Zákon o elektronických komunikacích

ZEK“) byl novelizován z důvodu (i) posílení práv zákazníků poskytovatelů veřejně dostupných služeb elektronických komunikací, jakož i (ii) zajištění a implementace přechodu na nový standard digitálního televizního vysílání DVB-T2. Provozní a lokalizační údaje týkající se neúspěšných pokusů o volání je právnická nebo fyzická osoba zajišťující veřejnou komunikační síť nebo poskytující veřejně dostupnou službu elektronických komunikací povinna uchovávat pouze tehdy, jsou-li tyto údaje vytvářeny nebo zpracovávány a zároveň. V Česku je přes čtrnáct milionů aktivních SIM karet. Na jednoho člověka (včetně novorozeňat, která ale zas tak často nevolají) u nás tedy připadá téměř jeden a půl telefonního čísla. Služby elektronických komunikací představují fenomén, jehož společenský význam v posledních dvou.


Je zakázáno prostřednictvím sítí nebo služeb elektronických komunikací nabízet marketingovou reklamu nebo jiný obdobný způsob nabídky zboží nebo služeb účastníkům nebo uživatelům, kteří ve veřejném seznamu podle § odst. Nevyhoví-li podnikatel poskytující veřejně dostupné služby elektronických komunikací reklamaci podané podle § odst. Obsáhlý komentář ke stěžejnímu právnímu předpisu v oblasti elektronických komunikací. Reflektuje relevantní judikaturu soudů i Českého telekomunikačního úřadu. Jedná se o praktickou publikaci pro představitele různých právnických profesí i pro širokou.


Zákon o elektronických komunikacích

Výstavba sítí elektronických komunikací, postup a podmínky spojené s právy na takovouto výstavbu jsou upraveny zákonem č. Novela zákona o elektronických komunikacích. Sbírce zákonů publikován pod č. Elektronické komunikace - str. Změna zákona o vodovodech a kanalizacích - str.


Odkazuje také na související literaturu a právní předpisy vnitrostátního i evropského a mezinárodního původu. Součástí výkladu je i výběr z relevantní judikatury. Platné znění části zákona č. Komentář přitom obsahuje nejen.


Zákon o elektronických komunikacích

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. Všeobecné podmínky pro poskytování služeb elektronických komunikací společností ČEZ Prodej, s. Rozšířené hledání § close. Nyní se nacházíte ve verzi Beck-online START, kde můžete neomezeně pracovat pouze s aktuální. Z hlediska člověka (spotřebitele) je problematika elektronických komunikací dokonce násobně důležitější než jiné oblasti, jejichž relevance byla ještě. Pokud by zde byl projednán do konce kalendářního roku, mohl by nabýt účinnosti někdy počátkem roku příštího.


Nový zákon o elektronických komunikacích by podle ministra informatiky Vladimíra Mlynáře mohl vstoupit v účinnost od února příštího roku. Mlynář to uvedl na fóru o elektronických komunikacích konaném na veletrhu INVEX s tím, že poslanci zákon začnou projednávat v listopadu a. Důsledky přijatých změn zatím ještě nejsou zcela analyzovány. Doručení po ČR zdarma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky