pondělí 12. března 2018

Pracovní úraz ve zkušební době

Pracovní úraz ve zkušební době 20. Dobrý den, prosím o radu. V případě pracovní neschopnosti Vám od zaměstnavatele náleží náhrady mzdy za 3-14. Ve zkušební době se mi stal pracovní úraz a zaměstnavatel mě hned propustil, že stejně nebudu moct dělat tu práci, kterou jsem dělal a protože jsem byl ve zkušebce tak mi nemusí nic platit. Prosím o radu, dokdy mi bude zaměstnavatel vyplácet náhradu za ztrátu na výdělku.


Po celou dobu pracovní neschopnosti, nebo pouze do 31.

Zaměstnanec zrušil pracovní poměr ve zkušební době k 30. V případě, že by se jednalo o pracovní úraz (což z Vašeho dotazu není zřejmé), by sice šlo pracovní poměr ve zkušební době zrušit, tak jak je výše uvedeno, ale ze zákona byste měl právo na různé druhy odškodnění. Pokud by tomu tak bylo, rozhodně doporučuji otázky odškodnění pracovního úrazu dále zkonzultovat.


Dále zde naleznete další zajímavá související témata. Jedná se o pracovní úraz (bolavá záda) i když zaměstnanec právě nic nezvedal? Pokud změním zaměstnavatele, budou mi vyplaceny všechny náhrady za pracovní úraz ? Způsob odškodnění se v tom případě nijak neliší od toho, kdyby k úrazu došlo až po zkušební době.


Kontaktujte zaměstnavatele, aby kromě toho, že úraz zapsal do knihy úrazů, také sepsal záznam o úrazu a postaral se o odškodnění případné ztráry na.

Dotaz: Můľeme rozvázat pracovní poměr se zaměstnancem který marodí s pracovním úrazem ve zkuąební době ? Podle ustanovení § odst. Když se vám ve zkušební době stane pracovní úraz , máte stejné nároky jako jiní zaměstnanci, zkušební doba na to nemá vliv. Nárok na dovolenou není v zákoně na zkušební dobu nijak navázaný. Abyste mohli dovolenou čerpat, musíte u zaměstnavatele odpracovat alespoň šedesát dní, případně splňovat další. Dali mi výpověď ve zkušební době.


Neměla jsem u pracovní smlouvy pracovní náplň. Pokud zaměstnanec ve zkušební době onemocní, je chráněn před skončením pracovního poměru ve zkušební době a zaměstnavatel ho tedy nesmí propustit. To ale platí jen prvních kalendářních dnů pracovní neschopnosti. Zaměstnavatel v inzerci uvedl, že k funkci ještě patří. Pokud dospějete k závěru, že pracovní poměr vaše představy nesplňuje, můžete jej ve zkušební době snadno zrušit.


V oznámení o zrušení pracovního poměru důvod zrušení uvést můžete, ale nemusíte. Je vhodné doručit oznámení o zrušení pracovního poměru ve zkušební době alespoň tři dny před koncem zkušební. Má zaměstnanec nárok na odškodnění z titulu pracovního úrazu až do jeho úplného vyléčení (bolestné, náhrada ztráty na výdělku)? Ve zkušební době nemá zaměstnanec nárok na všechny výhody jako v řádném pracovním poměru, přesto je chráněn, dostane-li se do pracovní neschopnosti.


V průběhu prvních dní mu nemůže zaměstnavatel dát výpověď , avšak ihned 15. Jak správně nahlásit pracovní úraz ?

Co dělat, když šéf porušuje bezpečnost práce? A má nějaké povinnosti i zaměstnanec? Na vaše dotazy ve čtvrtek 1. Milan Moravec, vedoucí oddělení BOZP, Oblastního inspektorátu práce pro Hl. Své dotazy můžete klást už teď.


Pokud měl Váš syn pracovní úraz , má nárok na náhradu ušlé mzdy (platu) po dobu trvání pracovní neschopnosti zaviněné pracovním úrazem. Ať syn doručí na mzdovou. Případné zrušení pracovního poměru ve zkušební době po uplynutí zkrácené zkušební doby je tak neplatné.


Pokud ale prodlení zaměstnavatele trvá i po uplynutí 15ti dnů po dni splatnosti mzdy (a pracovní poměr do té doby nezaniknul např. jeho ukončením ze strany zaměstnavatele zrušením ve zkušební době ), vzniká tazatelce nárok na „okamžité zrušení pracovního poměru“ dle ustanovení § písm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky