středa 28. března 2018

Cena cestovního pasu

K vyřízení pasu potřebujete pouze občanský průkaz a peníze, případně platební kartu. Cena za biometrický cestovní pas je fixně stanovena 6Kč. Standardní čekací lhůta na vyhotovení biometrického pasu je dní. Fotografie do pasu bude pořízena na úřadě při podání žádosti.


Velmi žádanou formou cestovního pasu je takzvaný rychlopas nově pojmenovaný jako e-pas. Za cestovní pas pro dítě do let se vybírá poplatek 1Kč.

Jaká je platnost cestovního pasu s biometrickými prvky (CDBP)? Platnost cestovního pasu pro osoby nad let je let. Dobu platnosti pasu nelze prodloužit, jakmile lhůta vyprší je zapotřebí sjednat si nový cestovní doklad.


Klasická lhůta pro vyhotovení pasu je dnů, pakliže jste pozdě zjistili, že vám doklad propadl, můžete zažádat o vyhotovení ve zkrácení lhůtě. Kolik vydání cestovního pasu stojí? Avšak za pas vyřízený do 6. Kč Vydání cestovního pasu bez strojově čitelných údajů.


Zákonná 30denní lhůta pro vydání cestovního pasu je maximální a nepřekročitelná.

V praxi ale bývají cestovní pasy vydávány ve lhůtách výrazně kratších, například do dnů v závislosti na celkovém počtu žádostí,“ uvedla mluvčí ministerstva vnitra Klára Pěknicová. Ministerstvo vnitra bylo zřízeno na základě zákona č. Občan mladší ako rokov. Pracovníci oddelení dokladov nasnímajú podobu tváre a podpis v elektronickej forme priamo pri podaní žiadosti - nie je potrebná fotografia. Základní cena cestovního pasu je 6Kč, ten vám vydají do dnů. Změny ve vydávání cestovních pasů od 1. V letním období to nejvíc pocítí žadatelé o cestovní pas.


Starý pas je nutné při výměně vrátit. K vydání nového je ideální zažádat dní před koncem expirace starého (pokud zrovna v tuto dobu neplánujete exotickou dovolenou). Kč : Vydání cestovního pasu bez strojově čitelných údajů. Pokud váš potomek již přesáhl hranici let, můžete mu namísto cestovního pasu pořídit vlastní občanský průkaz. Ten bude nově dostupný pro dorostence před 15.


Zde však platí omezení cestování pouze po státech Evropské unie! Dál za hranicemi se neobejdete bez klasického pasu. Před cestou do zahraničí byste si měli zkontrolovat, zda máte platný cestovní doklad. Držitel biometrického pasu je podle zákona oprávněn požádat u kteréhokoliv orgánu oprávněného k vydání tohoto pasu o ověření funkčnosti nosiče dat a správnosti údajů. Dále je třeba zjistit podmínky vstupu a pobytu v daném státě.


Pořízení cestovního pasu , na který budete čekat klasicky celý měsíc, se nezdražilo.

Stále za něj zaplatíte 6Kč (pro děti do let 1Kč s platností na let). Od nového roku už se ale nevydávají pasy bez biometrických údajů. Probíhá na obecním úřadě při podání žádosti. Praze jde o úřady městských částí až 2 v Brně, Ostravě a Plzni o magistrát).


Formulář žádosti najdete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky