pondělí 31. října 2016

Plná moc při prodeji auta

Plná moc k přepisu vozidla a zastupování - VZOR. Z právního hlediska je při přepisu vozidla nejprve nutné uzavřít kupní smlouvu. Vlastnictví k vozidlu na kupujícího přechází v momentě, předání vozidla. Od této doby přecházejí na nového vlastníka všechna práva, ale také povinnosti. V této části dokumentu by mělo být uvedeny základní údaje o každé straně, tedy jméno a příjmení, bydliště, rodné číslo, popřípadě IČ a sídlo v případě právnické osoby.


Z dokumentu ale musí být zřejmé, že se jedná o plnou moc a kdo koho a hlavně k jakým úkonům zmocňuje.

Pro účely změny vlastníka v registru vozidel postačí do plné moci vypsat, že se plná moc uděluje k tomuto úkonu. Zdá se to snadné, přesto se můžete setkat při prodeji auta s řadou problémů a nejasností. Převod auta – přepis na nového majitele stojí 800kč. Ekologická daň při převodu auta – kdy se platí.


Váš nejoblíbenější vzor – všeobecná plná moc aktualizovaný podle Nového občanského zákoníku platného od 1. Ujednají-li si to strany, zastupuje jedna z nich druhou v ujednaném rozsahu jako. Manželka je po urazu,má zlomenou bederní pateř a proto je upotana na lužku. Jak mám postupovat při vyzvednutí duchodu na poště.


Při přepisu vozidla je z právního hlediska nejprve nutné uzavření kupní smlouvy.

SPZ a jiných úkonech na úřadě. S prodejem a koupí ojetého vozu souvisí nutné administrativní kolečko na příslušných úřadech. Je třeba zajistit přepis z původního na nového majitele a zrušit povinné ručení. Zrušení povinného ručení je snadné. Stačí své pojišťovně zaslat informaci o prodej včetně prodejní smlouvy.


Proto je nutné zapomenout na původní a zažité postupy. Nový systém je sice o trochu jednodušší, ale také obsahuje některé problematické věci. Dle přihlášení vozidla od 1. Při koupi i prodeji ojetého auta je nejdůležitější mít dobře sepsanou kupní smlouvu, která by kryla hlavní rizika.


Celkově došlo v předchozích letech ke značnému zjednodušení procesu převodu ojetého auta na nového majitele. Plnou moc k přepisu vozidla může udělit jak prodávající kupujícímu, tak kupující prodávajícímu. Stačí k tomu úředně potvrzená plná moc na přepis auta.


PLNÁ MOC K ZASTOUPENÍ PŘI PRODEJI VOZIDLA. Díky snaze Ministerstva dopravy o zjednodušení převodů aut jsme se v. Protože při převodu musí být přítomné obě strany – jak kupující, tak i. Kupující vám tak poskytne ověřenou plnou moc k přepisu, a vy budete. Samozřejmě je při prodeji auta nutno dbát na to, aby prodávající oznámil pojišťovně, že auto prodal (pošle kopii kupní smlouvy) a povinné ručení zanikne k doručení takového oznámení.


Pokud to prodávající neudělá, je jedno, že auto prodal, pořád musí platit povinné ručení.

Vozidlo je rovnou zaregistrováno s původní registrační značkou. Tu si může nový vlastník za poplatek vyměnit jen v případě poškození, zničení či ztráty. Převod probíhá za přítomnosti jak prodávjícího tak kupujícího. V případě zastupování, musí být doložena plná moc s úředně ověřeným podpisem.


Prodávající dále prohlašuje, že mu ke dni prodeje nejsou známy žádné jiné závady na vozidle, kromě těch, které jsou uvedeny v Záznamu o technickém stavu vozidla, a tedy ani žádné nezamlčel. Prodávající vystavil při podpisu této smlouvy kupujícímu plnou moc , která opravňuje kupujícího provést změny vlastnictví v evidenci vozidel. Pro případ úhrady kupní ceny převodem na účet se doporučuje výhrada vlastnictví: Prodávající si sjednává výhradu vlastnického práva k předmětu koupě.


Je to tak, k přepisu můžete zplnomocnit i jinou osobu, která tuto plnou moc bude muset předložit při registraci na dopravním inspektorátu. Pokud se vám nechce nebo nemáte čas převod auta vyřídit sami, můžete poslat známého nebo specializované firmy, které za vás převod provedou. Přepis vozidla – plná moc Od 1. Velkou výhodou platné legislativy je možnost nechat se při přepisu vozu zastoupit na základě plné moci k přepisu vozidla.


To řadě lidí ušetří mnoho času a možných nepříjemností. Na druhou stranu, převod auta není levou záležitostí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky