středa 8. července 2015

Platnost pasu do turecka

Do Turecka potrebujete pas. Deti musia mať vlastný cestovný pas. Vstup na občiansky preukaz nie je možný. Cestovný doklad musí byť platný minimálne mesiacov od vstupu na územie Turecka.


Potrebujem do Turecka víza?

Novela upravuje aj požadovanú platnosť cestovného dokladu cudzincov pri cestách do Tureckej republiky. V zmysle novelizovaného zákona, bude cudzincovi umožnený vstup na územie Turecka za predpokladu, že platnosť cestovného dokladu bude minimálne o dní dlhšia, ako je predpokladaná doba pobytu v Turecku. Důležité je zkontrolovat platnost pasu. Aktivní turisty přitahuje výlet do divokých kaňonů Körpülü, do národního parku.


Cestovní pas musí mít i děti, nově totiž nestačí, abyste jste je měli pouze uvedené ve svém pasu. Pri colnom odbavení pri príjazde do krajiny môžu byť do pasu vyznačené všetky. Před každou cestou je dobré se informovat o režimech vstupu do dané země.


V případě Turecka neplatí žádná výjimka a neznalost neomlouvá.

Co ale budete muset mít je cestovní pas. Minimální požadavek na cestovní pas je platnost alespoň měsíce po opuštění země. Nově bude muset být pas platný minimálně měsíců po návratu z dovolené.


Do všech zemí evropského kontinentu, kromě Turecka , Ukrajiny, Běloruska a Ruska, můžete vycestovat i na občanský průkaz. Platnost pasu do Turecka 2. Pokud se ale chystáte do čtyř zmíněných nebo ještě dál, bez platného cestovního pasu se neobejdete. Je nutné před cestou do Turecka vyřídit vstupní vízum? A co dělat, když v Turecku pas ztratím?


Pro vstup do Turecka potřebuje každý český občan platný cestovní pas. Pri cestovaní do Turecka musia mať všetky osoby platný cestovný pas. Treba si ustriehnuť aj jeho platnosť, ktorá musí byť minimálne mesiacov od vstupu do krajiny. Tiež je potrebné, aby bolo v pase dostatok miesta na colné záznamy – minimálne voľné strany.


V opačnom prípade nemusí byť vstup na územie Turecka umožnený. Cestovným dokladom pri cestách do Turecka je cestovný pas, vstup na občiansky preukaz nie je možný. K vyřízení pasu potřebujete pouze občanský průkaz a peníze, případně platební kartu. Mnozí čeští turisté létají do Turecka s prázdným kufrem a zpět se vrací s nadváhou, kolik oblečení si v Turecku koupili.


Ale zejména pro začátek pobytu si nezapomeňte vzít tričko (jedno horší na pláž a jedno lepší „ do společnosti“), kraťasy, pyžamo, spodní prádlo, ponožky a případně lehké kalhoty.

Zaznamenán je i termín, do kdy má být vozidlo vyvezeno zpět (popř. přihlášeno). Toto povolení se vydává max. Vozidlo pak může opustit území Turecka pouze s řidičem, v jehož pasu je dopravní prostředek zapsán, platí také že osobě se zapsaným vozidlem není umožněno vycestovat z Turecka bez tohoto vozidla.


Občané České republiky mohou na území Tuniska vstupovat pouze s platným cestovním pasem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky