středa 29. července 2015

Darovací smlouva

Darovací smlouva na byt. Obsahuje vše, co darovací smlouva na nemovitost, ale s tím rozdílem, že se nejedná o dům či pozemek, ale byt v panelovém době nebo v bytovce. Hlavním rysem této smlouvy je, že darující věnuje dar obdarovanému bezplatně. Převod vlastnictví daru obdarovanému (v tomto případě nemovitosti) musí mít písemnou formu a účinky převodu.


Chcete darovat byt, dům či chatu svým potomkům?

Aktualizovali jsme pro vás podmínky a náležitosti darovací smlouvy podle nové úpravy občanského zákoníku. Předmětem darovací smlouvy je, stejně jako v právní úpravě starého občanského zákoníku, bezplatný převod vlastnického práva k věci z dárce na obdarovaného. V případě převodu věci zapsané do. Vzor darovací smlouvy o předání daru do výlučného vlastnictví. Možnost stažení ve formátu MS Word.


Náležitosti darovací smlouvy upravuje ust. Upozornění: Vzorový dokument má obecnou. Dárce může darovat třeba i všechen svůj současný majetek.

Tento vzor slouží pouze jako ukázka darovací smlouvy, a proto jej před použitím prokonzultujte s Vaším právním zástupcem. Jak má vypadat darovací smlouva na nemovitost? Pokud se dárce rozhodne darovat věc. Smlouva a smlouvy a vzory smluv zdarma ke stažení. Vzory smluv zdarma vypracované renomovanou právní kanceláří a které jsou součástí programu Zákony.


Pro všechny, kteří se konečně dočkali možnosti darovat nemovitost a neplatit darovací daň, přinášíme aktualizovaný vzor darovací smlouvy, kterou je darována nemovitost. Aby ale mohl být vyřízen převod vozidla, je potřeba její písemná forma. Vygenerujte si darovací smlouvu, na základě níž bezplatně převedete vlastnické právo k věci. Využívá se často v rodinných kruzích pro převedení movitého i nemovitého majetku. Tato darovací smlouva se vztahuje na darování nemovitosti, po menších úpravách však může být použita i jako darovací smlouva obecná.


Cennosti kolují mezi lidmi obvykle za úplatu, výměnou za peníze. Ale možná chcete nezištně nadělit hodnotnou věc svému potomkovi, rodiči nebo partnerovi. Prostě proto, že se máte navzájem rádi. I v takové situaci ovšem přijde vhod darovací smlouva. Součástí darovací smlouvy na byt může být také popis vybavení bytové jednotky, případně informace o příslušenství náležející k bytu (nebytové prostory, sklepy apod.).


Její vzor naleznete na těchto. Snažíme se dbát na kvalitu a stránky jsou průběžně doplňovány.

Jsem také rádi za vámi zaslané dokumenty, které ověřujeme a posléze umísťujeme ke stažení. Povinnost zaplatit darovací daň se nevztahuje na nejbližší členy rodiny dárce. Existují ale případy, kdy je nutné darovací daň zaplatit, a naopak, kdy je možné si odečíst dar z daní. Vzory zařazené do portálu PRÁVO PRO VŠECHNY, provozovaný pojišťovnou právní ochrany D. Rechtsschutz AG, pobočka pro ČR, představují jedny z nejčastějších vzorů smluv a dalších podání, avšak nejsou a nemohou být uzpůsobeny všem individuálním požadavkům konkrétních případů.


POUČENÍ: Jedná se pouze o obecný, základní a jednoduchý vzor darovací smlouvy na movitou věc či na finance – pěněžitou částku. Daňové aspekty vždy projednejte pro jistotu s daňovým poradcem. Pozor u vyšších částek nad zákonem stanovenou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky