úterý 7. července 2015

Kupní smlouva na auto 2018

Určete zdá kupní smlouva na auto bude psána dle občanského zákoníka nebo dle obchodního zákoníka. Samozřejmě, že každý ze dvou uvedených zákoníků. V přiložené galerii naleznete vzor kupní smlouvy na auto od kolegů z časopisu.


Jednoduchá kupní smlouva nemusí to být nijak složitá. Advokátní kancelář vám.

Kupní smlouva na auto musí prodávané auto co nejpřesněji popsat. Jednak musí být uvedena značka vozidla a jeho typ, barva, rok výroby, SPZ a další údaje. Dále následuje popis stavu vozidla, od počtu najetých kilometrů až po technický stav, včetně záva které jsou dosavadnímu majiteli, tedy prodávajícímu v danou chvíli známy. Abyste se nemuseli trápit s formátem smlouvy a hlídat všechny podstatné náležitosti, ale naopak se mohli plně věnovat jejímu obsahu, připravili jsme pro vás vzor kupní smlouvy na auto.


Jde o smlouvu, kterou si můžete sami doma vytvořit nebo stáhnout online ve formátu. Co vše musí kupní smlouva na auto obsahovat? Vedle specifikace vozu smlouva zahrnuje samozřejmě cenu, a v případě ojetého vozu je namístě do smlouvy zanést podrobný popis technického.


Máme pro vás neprůstřelný vzor vypilovaný právníky.

Pokud se vám to nestalo osobně, dost možná jste už o podobném případu slyšeli. Vedle stočených tachometrů jsou všemožně „zohýbané“ kupní smlouvy na. Ucelený seznam právních norem (nejen) pro účetní a podnikatele. Kromě výše uvedených skutečností, jsou s koupí vozidla spojena i jiná rizika, která by bylo vhodné do kupní smlouvy zahrnout, popřípadě si na ně dát pozor a vyhnout se tak zbytečným komplikacím.


It all starts with a conversation. Get your holiday quote today. Free Delivery on All Orders or Collect In Store. Vytvořte si kupní smlouvu na auto jednoduše a rychle online. Pomoc s kupní smlouvou na auto zdarma.


Přesto má psaná, klidně jednoduchá kupní smlouva o prodeji auta řadu. Předmětem prodeje je osobní automobil. Pokud kupujete ojeté auto v bazaru, prodejce vám připraví smlouvu sám.


Pokud jste se rozhodli pro ojetinu, kterou prodává sám původní vlastník, můžete využít například vzory, které jsou zdarma dostupné na internetu. Postupně probereme, na co je dobré dávat si pozor. Tato vzorová kupní smlouva na auto je podle občanského zákoníku.


Koupili jste si automobil a nejste s ním spokojeni?

Hned po pár jízdách vás auto zradilo? Přesto není na škodu si připomenout, proč takovou smlouvu uzavírat a jaké by měla mít náležitosti. Smlouva se vydává ve dvou vyhotoveních.


Jedno vyhotovení dostává prodávající a jedno kupující. Doporučení ke kupní smlouvě. Dodá-li prodávající větší množství věcí, než bylo ujednáno, je kupní smlouva uzavřena i na přebytečné množství, ledaže je kupující bez zbytečného odkladu odmítl. Má-li k předání dojít při zaplacení kupní ceny. Prodávající předá kupujícímu doklady potřebné k převzetí a užívání věci.


Trvejte však na přesném a podrobném popisu technického stavu auta. Naprostá většina sporů doprovázejících nákup ojetiny totiž vzniká špatným popisem stavu vozu. Při koupi či prodeji vozidla je důležité mít dobře sepsanou smlouvu, která kryje hlavní rizika. Ve smlouvě nesmí být formulace, že jde o koupi auta tak jak stojí a leží. Tím by se prodávající zbavil.


U starších automobilů logicky nastávají záva ovšem při koupi se ze závažnějšími problémy smířit nemusíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky