čtvrtek 24. prosince 2015

Je potřeba pas do řecka

Potřebuji pas nebo mi stačí občanka? Všichni musí mít svůj vlastní doklad. A to i čtyřnozí členové rodiny. Vstup a pobyt na území Řecka Občané ČR mohou vstupovat a pobývat na území Řecka bez zvláštních omezení, a to pouze na základě platného dokladu totožnosti.


EU, včetně Řecka , bez zvláštních omezení, a to pouze na základě platného cestovního pasu nebo občanského průkazu. Pokud chcete jet na dovolenou do Řecka s dětmi, je nutné nic nezanedbat.

Cestovní doklady do Řecka Jaké cestovní doklady Vám budou stačit při cestování či dovolené na Řeckých ostrovech? Pokud si právě balíte na svou dovolenou v Řecku a nejste si jisti, zda si vystačíte jen s občanský průkazem nebo je nutné mít cestovní pas jste zde správně. Dále je potřeba vyhotovit alespoň pracovní překlad tohoto potvrzením do anglického jazyka.


Lze případně připojit kopii rodného listu dítěte. Uvedeným dokumentem lze předejít potížím při možné kontrole imigračními orgány kdekoli mimo území České republiky. Pas, v ČR vydáván od 1. Od chvíle, kdy Česká republika vstoupila do Evropské unie, je pro Čechy cestování daleko jednoduší. Nejenže na cestách po Evropě nepotřebujete cestovní pas , ale často po vás na hranicích nikdo nechce ani občanský průkaz.


Do kterých zemí stačí občanka, kde už musíme mít pas a kde po nás vyžadují dokonce vízum?

To je asi nejčastější otázka cestovatelů, kteří se sem chystají. Srbsko totiž není typickou dovolenkovou destinací. Pro mnoho turistů je jen zemí, kterou projíždí při cestě do Řecka. A tak tápou, jaký doklad zvolit. Máme dobrou zprávu, žádné speciální doklady ani vízum není třeba.


Pro vstup je nutný cestovní pas , který musí překračovat min. Chorvatsko Do Chrovatska můžete cestovat na platný cestovní pas , ale také na základě občanského průkazu. Ten můžete použít v případě, že budete cestovat do Chorvatska po zemi (ne letecky).


Při cestě ze země mimo schengenský nebo do ní budete muset předložit platný průkaz totožnosti nebo cestovní pas (Cestovní pas je povinný pro občany Švédska). Jak do Řecka Příjezd do Řecka. Občané členských zemí Evropské unie nepotřebují k cestě do Řecka vízum. Pokud cestujete do Řecka v hlavní sezóně, tedy od června do září, musíte počítat s velkým množstvím turistů, a tomu odpovídající dopravní. Ke vstupu do této jihoevropské země tedy od té doby potřebujete pouze platný občanský průkaz či cestovní pas.


Není tedy třeba žádný speciální doklad. Jen je třeba dbát na to, aby byly všechny údaje čitelné a průkaz by raději neměl mít odstřižený roh, což se často bere jako důkaz jeho neplatnosti. Pas nebo občanka do Rumunska?


Hodně cestovatelů tápe. Nezapomeňte na doklady pro děti a domácí mazlíčky. Přečtěte si rady a zkušenosti na téma na občanku do Řecka.

Mám si ho vzít raději sebou. Do Řecka na občanský průkaz? Kuliševová Andrea Otevřelová 18. Vízum je udělováno za poplatek přímo na letišti v Egyptě. Turecko a Tunisko Cestovní pas , jehož doba platnosti přesahuje alespoň měsíce plánovaného pobytu.


Dobrý den, chci se zeptat, jestli je potřeba do řecka pas ? Chorvatsko Cestovní pas či občanský průkaz v případě, že nebudete cestovat do Chorvatska letecky. Nějaký tip co tam se nedalo třeba sehnat a potřebovali jste pro leté dítě? Děkuji#128578; - I o tom se diskutuje na Modrém koníku. Přečti si zkušenosti a názory ostatních.


Spojené Království je zatím stále plnohodnotným členem EU, tedy můžeme do něj vycestovat jen s občankou, a to i letecky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky