pondělí 14. ledna 2019

Smlouva o prodeji motorového vozidla

Co musí obsahovat kupní smlouva , záruka, odstoupení, reklamace. Vzor smlouvy ke stažení v PDF. Smlouva o koupi osobního motorového vozidla uzavřená podle § 4a násl. Tato smlouva se uzavírá ve dvou vyhotoveních, z nichž každá smluvní strana obdrží jedno.


Prodávající tímto prohlašuje, že je výhradním vlastníkem prodávaného motorového vozidla uvedeného v čl. Kupní smlouva o prodeji motorového vozidla. Tuto šablonu formuláře standardní kupní smlouvy můžete použít při prodeji vozu.


Tato šablona podporuje přístupnost. Smlouva o prodeji nebo koupi nemovité věci musí mít písemnou formu. V případě, že do právního vztahu vstupuje více osob, vyžaduje se, aby jejich projevy byly na téže listině. Dále musí kupní smlouva na auto obsahovat dohodu o výši kupní ceny vozidla , způsobu a lhůtách jejího zaplacení. Stejně tak by ve smlouvě mělo být uvedeno jak a kdy nabývá kupující vlastnické právo k předmětu převodu, přičemž může být například dohodnuto, že bude vlastnické právo nabyto až zaplacením kupní.


Nebezpečí škody na věci přechází na kupujícího převzetím věci. Prodávající se zavazuje provést odhlášení předmětného vozidla na kupujícího z evidence motorových vozidel, a to nejpozději do. Náležitosti kupní smlouvy o prodeji motorového vozidla. Pokud se bavíme o nutných náležitostech smlouvy, tak při nákupu ojetého auta je dobré rozlišovat mezi náležitostmi, které ve smlouvě musí být, jinak je neplatná, a dalšími informacemi, které je také vhodné do kupní smlouvy začlenit. Vergelijk 9Aanbieders.


Wij Verslaan Elke Prijs! Ve shora uvedeném termínu je prodávající povinen odeslat doporučeným dopisem kupujícímu na adresu uvedenou v záhlaví této smlouvy technický průkaz motorového vozidla. Kupující se zavazuje provést přihlášení vozidla v evidenci motorových vozidel.


Zejména stav najetých kilometrů a seznam příslušenství vozidla. Vyhnete se tak případným sporům a problémům s reklamacemi. Zde je pro vás ke stažení kupní smlouva na auto vzor. Tuto vzorovou smlouvu můžete použít při prodeji vašeho vozu nebo úpravách smlouvy, kterou vám předloží protistrana. Výjimkou je jízda do místa registrace na dočasnou zelenou papírovou značku.


U tuzemského ojetého vozu tedy jezdíte na původní doklady k autu, a to deset dnů – do té doby jste povinni auto. Kromě povinných informací o obou kupních stranách je třeba řádně identifikovat auto, uvést tovární a státní poznávací značku a především rodné číslo vozu (VIN). Dále beru na vědomí,že prodávající neručí za vady,které vzniknou po prodeji z důvodu normálního opotřebení v důsledku stáří vozidla. Zákon vyžaduje zvláštní – písemnou – formu pro kupní smlouvu pouze v případě, že je předmětem koupě nemovitost (viz § 5NOZ).


Upomínka – neplacení nájemného bytu Jste-li pronajímatel a máte nájemce, který Vám nezaplatil nájemné ani do splatnosti příštího nájemného, poté. Na přepis auta, neboli také přepis vozidla , vám bude stačit jen pár jednoduchých úkonů. Pokud jste už auto někdy v minulosti prodávali, zapomeňte na starý známý postup, který zahrnuje odhlášení a následné přihlášení na nového majitele. V případě, že je předmětem koupě již užívané Motorové vozidlo, bere Kupující na vědomí, že kupuje věc již užívanou a podpisem předávacího. Zaplacením kupní ceny uvedené v čl.


Veškeré dodatky, úpravy nebo změny této smlouvy musí být učiněny v písemné formě oprávněnými zástupci smluvních stran. II této smlouvy, přechází na kupujícího vlastnické právo prodávaného motorového vozidla. Práva a povinnosti prodávajícího 1. Podávající tímto prohlašuje, že je výlučným vlastníkem výše uvedeného osobního motorového vozidla a nejsou mu známy žádné okolnosti, které by prodeji vozidla bránily. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.


ORV – osvědčení o registraci vozidla ), doklady totožnosti, popř.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky