úterý 9. října 2018

Dohoda o ukončení pracovního poměru

Vzor formuláře dohoda o rozvázání pracovního poměru je určen jak zaměstnanci, tak zaměstnavateli, který se se svým pracovníkem dohodl na ukončení spolupráce. Celá dohoda se řídí paragrafem Zákoníku práce. Musí být sjednána písemně. V případech, kdy zaměstnanci náleží odstupné (zrušení nebo přemístění zaměstnavatele, nadbytečnost zaměstnance, pracovní úraz, nemoc z povolání a expozice), musí být v dohodě uveden důvod ukončení.


Výpověď podaná zaměstnancem.

Ukončení práce ve zkušební době. Kdy dostanete odstupné při skončení pracovního poměru dohodou? Kdy máte nárok na odstupné? Kdy se vyplatí podat daňové přiznání i zaměstnanci?


Návrh na rozvázání pracovního poměru může dát zaměstnavatel i zaměstnanec. Níže přiložený vzor použijte v případě oboustranné dohody zaměstnance a zaměstnavatele na ukončení pracovního poměru , a to s odstupným pro zaměstnance. Vzor dohody o ukončení pracovního poměru bez odstupného otevřete zde.

Pokud se oba účastníci shodli na obsahu dohody svým podpisem, je dohoda považována za uzavřenou. V dohodě je uveden den, ke kterému je pracovní poměr ukončen. Rozvázání pracovního poměru. Zrušení pracovního poměru. Po souhlasném vyjádření zaměstnavatele můžete uzavřít dohodu o skončení pracovního poměru.


Přečtěte si více o ukončení pracovního poměru v naší sekci o výpovědích. Při dohodě o ukončení pracovního poměru záleží v zásadě jen na obou stranách, zda se shodnou ohledně výše odstupného (či jiné kompenzace). Patří do dohody důvody ukončení pracovního poměru ? Doporučujeme je tam dopsat, pokud váš pracovní poměr končí ze zdravotních nebo organizačních důvodů (tzv. pro nadbytečnost). Jak z termínu vyplývá, dohoda o rozvázání pracovního poměru vyžaduje souhlas obou stran.


Vyžadována je písemná forma dohody a je možné ji uzavřít kdykoli. Výhodou dohody je možnost stanovit termín ukončení pracovního poměru bez dodržení výpovědní lhůty, která je spjata s. Ten nastává například v případě, že je sepsána dohoda o ukončení pracovního poměru , ve které nebude o odstupném uvedeno nic. Proto se rozhodně vyplatí si všechny náležitosti v ní sepsané podrobně projít.


První způsob vychází z dohody obou stran.

Lze jej využít tehdy, pokud se zaměstnanec a zaměstnavatel dohodnou na rozvázání pracovního poměru. Důvod ukončení pracovního poměru se uvádí jen na žádost zaměstnance. Termín ukončení je na vzájemné dohodě.


Zaměstnavatel a zaměstnanec se mohou dohodnout na ukončení pracovního poměru. Jedná se o souhlasný projev vůle, o právní jednání, které musí být učiněno v písemné formě. Každá smluvní strana obdrží jedno vyhotovení dohody. Dohoda se uzavírá na obou. Jak se taková dohoda uzavírá, jakou má mít formu a náležitosti?


To vše se dočtete v dnešním článku. Na rozvázání pracovního poměru dohodou se nevztahují žádná omezení, jako je tomu například u rozvázání pracovního poměru výpovědí dané zaměstnavatelem, kde platí ve vymezených případech zákaz výpovědi v ochranné době. Podmínky ukončení pracovního poměru dohodou.


Můžete jej pohodlně vyplnit na počítači, uložit v PDF, elektronicky podat nebo vytisknout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky